Tijdens het sollicitatiegesprek doen ze hem een ​​lager aanbod dan in de advertentie alleen omdat hij werkloos is: hij weigert en vertrekt

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Tijdens het sollicitatiegesprek doen ze hem een ​​lager aanbod dan in de advertentie alleen omdat hij werkloos is: hij weigert en vertrekt
Advertisement

Het vinden van een stabiele en goedbetaalde baan is niet eenvoudig, omdat je hooggekwalificeerd moet zijn en vaak al veel ervaring moet hebben om te kunnen streven naar een voldoening gevend salaris. Voor jongeren is de situatie niet de beste, maar het is noodzakelijk om aan te dringen en curriculum vitae te sturen voor elk goed aanbod dat je tegenkomt. Dat gold ook voor de hoofdpersoon van dit verhaal, die 2 maanden daarvoor zijn vorige baan had verlaten; hij nam contact op met het bedrijf, leek het traject goed te verlopen, totdat hij zijn toekomstige werkgevers ontmoette.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man legde op Reddit de situatie uit waarin hij zich bevond, ook om een ​​externe mening van gebruikers te krijgen. Na gereageerd te hebben op een verleidelijke vacature, leek alles goed te gaan: de man was niet alleen gekwalificeerd voor de voorgestelde baan, maar had ook waardevolle aanvullende vaardigheden die zijn werkgevers onmiddellijk prezen en in gedachten hielden. Maar op het eind ging er iets mis. De man, aanvankelijk enthousiast, had voor de aanwerving geen rekening gehouden met een heel belangrijk aspect, namelijk het salaris.

Toen de werkgevers hem vroegen welk bedrag hij verwachtte te ontvangen, antwoordde de man natuurlijk het bedrag dat in het aanbod stond. De superieuren merkten echter op dat zijn cv niet bijgewerkt was en dat de man in feite ongeveer twee maanden niet had gewerkt, en daarom boden ze hem een ​​lager bedrag aan dan wat in de vacature was vermeld.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De jongen probeerde het bedrag iets te verhogen, maar nog steeds onder het oorspronkelijke aanbod, maar werd onmiddellijk onderbroken: "Er valt niet over te onderhandelen. Je hebt 2 maanden niet gewerkt. Je zou blij moeten zijn om een ​​aanbod te ontvangen waar we bereid zijn je dit bedrag te betalen. Het is oneindig veel meer dan wat je nu krijgt." Hun aanbod was ongeveer $6.000 per jaar lager, en hoewel de man wist dat hij ervaring moest opdoen, wilde hij zo'n behandeling niet accepteren. De jonge man weigerde daarom het voorstel en vertrok met de bedoeling om terug te keren naar de universiteit, wat hij de volgende dag deed. Onnodig te zeggen dat het bedrijf verschillende keren probeerde contact met hem op te nemen, maar hij luisterde niet eens naar de ontvangen spraakberichten. Hij werd onderschat, maar hij slaagde er toch in moed te tonen aan de werkgevers van het bedrijf, die zich naar alle waarschijnlijkheid realiseerden dat ze het bij het verkeerde eind hadden - de volgende keer zullen ze twee keer nadenken voordat ze een werkloze in die termen beoordelen.

Advertisement