Moeder die alleen thuis is met 4-jarige zoon valt flauw: het kind redt haar leven

Janine

12 November 2022

Moeder die alleen thuis is met 4-jarige zoon valt flauw: het kind redt haar leven
Advertisement

We horen vaak van kinderen die per ongeluk de hulpdiensten bellen of hun ouders in de maling nemen. In feite onderschatten we vaak het belang van het onderwijzen van de kleintjes in het omgaan met een echte noodsituatie, maar hun voorbereiding kan cruciaal zijn.

De kleine Monty, 4 jaar, uit Tasmanië, in Australië, leerde deze vaardigheid gelukkig snel en slaagde erin het leven van zijn moeder, Wendy Cocker, te redden.

via ABC

Advertisement
YouTube - ABC News Australia

YouTube - ABC News Australia

Helaas heeft Wendy sporadische epileptische aanvallen en werkt haar man de hele dag, dus besloot ze haar zoon Monty wat eerste hulp te leren om hem voor te bereiden op een mogelijk medisch noodgeval voor het geval haar man niet bereikbaar is. Wendy leerde Monty om de telefoon te ontgrendelen en het alarmnummer te bellen, wat 000 is in Australië.

Haar timing was absoluut voorzienend: precies de dag nadat ze de kleine Monty had laten zien hoe hij de eerste hulp moest bellen, kreeg Wendy een aanval. Ze voelde dat er iets mis was en probeerde haar man te bellen, maar hij was op dat moment niet bereikbaar. Kort daarna zakte ze op de grond neer en viel flauw. De kleine Monty bracht de lessen van zijn moeder meteen in de praktijk: hij ontgrendelde haar smartphone en belde de ambulance.

YouTube - ABC News Australia

YouTube - ABC News Australia

De telefoniste begreep dat er aan de andere kant van de lijn een klein kind was, dus gebruikte ze een meer dan geruststellende toon en vroeg Monty om zijn adres: het kind bleef kalm en vertelde de telefoniste dat zijn moeder gevallen was. De telefoniste legde Monty uit dat hij aan de lijn moest blijven zodat ze bij hem zouden komen en in de tussentijd moest hij haar vertellen wat mama aan het doen was. De kleine gehoorzaamde en toen hij het geluid van de sirenes hoorde ging hij naar het raam om te laten zien waar ze zich bevonden.

Dankzij de snelle reflexen van de kleine Monty werd Wendy in zeer korte tijd gered door het gezondheidspersoneel. Om Monty's moed te erkennen, overhandigden de paramedici de kleine jongen een certificaat van waardering, waarin ze hem publiekelijk prezen omdat hij de held van zijn moeder was. Daarnaast bedankten ze Wendy voor het bedenken van het idee om haar zoon zoiets belangrijks te leren: "Ze inspireerde ons om hetzelfde te doen met onze kinderen. Ze kunnen echt levens redden, net als Monty", zeiden ze.

Een verhaal dat ons het belang van kleine dingen leert: als deze vrouw het haar zoon niet had “geleerd”, zou ze zeker meer gevaar hebben gelopen, maar dit was niet het geval. Onderwijs is fundamenteel en we moeten nooit denken dat we voor bepaalde dingen te jong zijn. Kinderen weten ons immers altijd te verrassen, ook in heftige situaties als deze. Goed gedaan Monty!

Advertisement