"Ik hou niet van werken en ik zoek iemand die me kan onderhouden: help me alsjeblieft"

Janine image
door Janine

08 Oktober 2022

"Ik hou niet van werken en ik zoek iemand die me kan onderhouden: help me alsjeblieft"
Advertisement

Je dromen najagen en er je beroep van kunnen maken, dat is wat we allemaal willen doen. Eigenlijk heeft iedereen ambities en verlangens, maar die zijn niet altijd even gemakkelijk te verwezenlijken en ondanks alles moet je werken om te overleven en jezelf zo goed mogelijk te onderhouden. Een feit dat niet kan worden genegeerd, zelfs als er mensen zijn die helemaal geen zin hebben om te werken en alles zouden doen om dit probleem te omzeilen.

Hoe? Iedereen kan voor zichzelf de ideale oplossing zoeken, maar we willen je vertellen over een meisje dat zich tot internet heeft gewend en haar probleem met miljoenen mensen heeft gedeeld. Laten we eens kijken.

via asadodefasouwu/Tik Tok

Advertisement
asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Gebruiker Nani unu is een TikToker die de behoefte voelde om al haar volgers aan te spreken. In een korte clip waarin ze zichzelf in tranen toont, bekent de jonge vrouw: "Alsjeblieft, dit is een oproep tot jullie solidariteit. Ik heb iemand nodig die me steunt. Ik hou niet van werken en ik heb iemand nodig die me onderhoudt. Ik ben hier niet geschikt voor,  ik heb het gevoel dat ik iets anders moet doen".

Een oprechte smeekbede dat door bijna 10 miljoen gebruikers is bekeken en veel reacties heeft opgeleverd, waarvan vele echter niet de veelgevraagde steun lijken uit te drukken. Deze stellen zich in feite allereerst de vraag of het een grap is of niet, en dan of het normaal is dat een jong meisje zoals zij om ondersteuning vraagt, in plaats van aan werken te denken.

Advertisement
asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Haar wanhopig zien, in tranen en je zorgen over haar maken, voordat je de echte reden voor haar huilen ontdekt, is iets dat veel mensen boos heeft gemaakt en ertoe heeft geleid dat ze een negatief oordeel over de vrouw hebben gegeven. Aan de andere kant zijn er ook mensen die besloten hebben om wat ironie te gebruiken en een glimlach te bezorgen.

"We zouden hiervoor een echte club moeten openen" - luidt het commentaar van een gebruiker en ook "Alsjeblieft, dit is een pleidooi voor jullie solidariteit: ik hou niet van werken en ik heb een reis naar Thailand nodig. Help me" - en nog veel meer andere vergelijkbare grappen.

asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Laten we eerlijk zijn: velen van ons zouden liever een mooie reis maken of tijd besteden aan wat we het liefste doen, zonder elke ochtend op te staan ​​en naar het werk te gaan, maar dat kan niet. Om te leven, om boodschappen te doen, voor al het andere, moet je je mouwen opstropen en je inzetten. En misschien, ondanks de grappen en bijtende opmerkingen, is dit precies wat de 10 miljoen gebruikers hebben geprobeerd deze jonge vrouw te vertellen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement