Deze vrouw leefde lange tijd op straat: nu verdient ze 1 miljoen euro

Janine image
door Janine

05 April 2023

Deze vrouw leefde lange tijd op straat: nu verdient ze 1 miljoen euro
Advertisement

Soms plaatst het leven ons voor schijnbaar onoverkomelijke obstakels: veel problemen lijken groter dan wijzelf, maar met toewijding en vooral vertrouwen is het mogelijk om alles te overwinnen. De moeilijkste omstandigheden kunnen ons ertoe aanzetten om creatieve oplossingen te vinden en nieuwe kansen te ontdekken waar ze niet leken te zijn.

Het verhaal van Marleide Monteiro is echt ongelooflijk. Afkomstig uit Itabaiana, Sergipe, in Brazilië, heeft ze vele jaren op straat geleefd en heeft ze haar hele leven met talloze ontberingen en uitdagingen te maken gehad. Ze gaf echter nooit op en had altijd de droom om in de voedingsindustrie te werken.

via Globo

Advertisement

Toen Marleide nog maar 8 jaar oud was, nam haar leven een dramatische wending: haar moeder overleed en zij en haar broers en zussen werden gedwongen om bij zeer arme familieleden te gaan wonen die hen uiteindelijk in de steek lieten en de kinderen op straat achterlieten, zonder enige vorm van steun. Marleide legde uit dat ze niet wilde bedelen, dus vond ze met haar broers een manier om op een fatsoenlijke manier geld te verdienen. Ze begonnen “plekken in de rij te verkopen" aan INSS, een Braziliaanse socialezekerheidsinstantie: ze sliepen in rijen om als eerste geholpen te worden en verkochten vervolgens hun plaatsen aan degenen die hulp probeerden te krijgen.

Ondanks de moeilijkheden van hun situatie gaf Marleide niet op en bleef ze vechten om haar leven en dat van haar broers en zussen te verbeteren. Op 12-jarige leeftijd begon ze te werken in een pizzeria en maakte ze indruk op de eigenaren met haar toewijding en harde werk. Ze kreeg toen de mogelijkheid om haar eerste pizza te maken, waarmee ze de weg vrijmaakte voor haar toekomstige carrière als succesvolle kok.

Advertisement

É no conhecimento que existe uma chance de libertação.

Pubblicato da Marleide Monteiro Doces e Salgados su Venerdì 27 gennaio 2023

In 1997 begon Marleide met het verkopen van snacks op straat en dit nam een ​​ongelooflijke wending in haar leven. Ze besloot zich te richten op de verkoop met behulp van portiers in gebouwen, een innovatief idee dat zeer effectief bleek te zijn. Zoals ze zelf zei, schreef ze bij haar aankomst in Santos haar naam, "Marleide", met nagellak op een theedoek en begon ze haar zaak op straat. Ze had echter niet veel klanten en niemand leek er veel vertrouwen in te hebben. Op dat moment kwam ze op het idee om de hulp in te roepen van de portiers van de omliggende flatgebouwen: "zij waren destijds mijn YouTube en Instagram", merkte ze ironisch op. Vanaf dat moment groeide het bedrijf van Marleide enorm.

Dankzij mond-tot-mondreclame opende de vrouw eerst een kraampje en later een snackbar. Nu is ze erin geslaagd om een ​​netwerk van vijf winkels te openen in de belangrijkste punten van de kust van São Paulo, met een omzet van ongeveer 1 miljoen euro. Het verhaal van Marleide laat zien dat het, ondanks moeilijkheden, mogelijk is om tegenspoed te overwinnen en succes te behalen met vastberadenheid en toewijding. Haar ervaring leert ons ook dat hard werken en doorzettingsvermogen tot geweldige resultaten kan leiden, zelfs als je vanuit moeilijke situaties begint.

Advertisement