Ze is met zwangerschapsverlof als ze weer zwanger wordt: ontslagen

Janine image
door Janine

04 Februari 2023

Ze is met zwangerschapsverlof als ze weer zwanger wordt: ontslagen
Advertisement

Moeder worden en tegelijkertijd blijven werken, is niet eenvoudig. Er zijn vrouwen die de twee dingen goed met elkaar weten te combineren en anderen die veel moeite moeten doen om alles goed te laten verlopen. Als je een partner of een gezin hebt waarop je kunt rekenen, is alles eenvoudiger, maar als je bijvoorbeeld alleen bent, wordt de situatie ingewikkelder.

Of het goed gaat of niet, hangt ook af van de beschikbaarheid van de werkgevers en hun begrip voor de omstandigheden waarin een moeder zich bevindt. Helaas zijn mensen niet altijd bereid om te luisteren en te begrijpen, dus kun je met grote problemen te maken krijgen. Wat de moeder waarover we je willen vertellen overkwam.

via Glasgow Live

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Siobhan Black, medewerkster van een kapsalon, was onlangs bevallen van haar eerste kind en was nog met zwangerschapsverlof, toen ze ontdekte dat ze weer zwanger was. De gelukkige gebeurtenis werd onmiddellijk meegedeeld aan Evelyn Drain, eigenaresse van Pat Drain Barbers in Kilsyth, de winkel waar ze werkte in North Lanarkshire, en samen kwamen ze een datum overeen om weer aan het werk te gaan. Jammer dat haar bij terugkomst een onaangename verrassing wachtte.

Aan het einde van de dienst werd Siobhan namelijk op de hoogte gebracht van haar ontslag op staande voet. De moeder van twee kinderen zat plotseling zonder salaris, ze wist niet hoe ze moest omgaan met de dagelijkse behoeften en dat allemaal omdat ze had verteld dat ze voor de tweede keer zwanger was. Nieuws dat alleen maar positieve reacties zou moeten opleveren, maar blijkbaar was dat niet zo.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Hoewel de saloneigenaresse herhaaldelijk heeft verklaard dat de beslissing niets met de zwangerschap te maken had, maar puur verband hield met een daling van de winst, voelde haar voormalige werkneemster zich gekleineerd en "aangevallen", en daarom besloot ze een schadevergoeding te vragen. Na een zorgvuldige evaluatie en bij gebrek aan bewijs van het tegendeel, was de rechtbank het eens met de nieuwe moeder en keurde de schadevergoeding van 7.500 pond voor haar goed.

Uiteindelijk zegevierde de vrouw en kon ze enige tijd opgelucht ademhalen in afwachting van een andere baan en betere tijden.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement