"Ik ben een kraanmachinist: mannen staren me vol ongeloof aan als ze me aan het werk zien"

Janine image
door Janine

07 April 2023

"Ik ben een kraanmachinist: mannen staren me vol ongeloof aan als ze me aan het werk zien"
Advertisement

Een voor een vrouw onconventioneel werk doen kan grote persoonlijke voldoening geven: werken in een door mannen gedomineerd gebied kan een motiverende uitdaging zijn en een kans om iemands kracht en vastberadenheid te tonen. Gerespecteerd worden voor je vaardigheden en kennis op het werk kan zeer lonend zijn en kan leiden tot een gevoel van persoonlijke en professionele realisatie.

Kate Fahey weet er alles van, ze ontdekte haar passie voor de bouw tijdens een vakantiebaantje op de bouwplaats van haar vader in Ierland. Op slechts 19-jarige leeftijd werd ze de jongste kraanmachinist van het land en ze koos ervoor om deze carrière voort te zetten in plaats van een universitaire opleiding te volgen.

via DailyMail

Facebook - Kate Fahey

Facebook - Kate Fahey

Hoewel ze gepassioneerd is door haar werk, gaf Fahey toe dat het niet gemakkelijk is om de enige vrouw en jongste in het team te zijn. Mensen onderschatten haar vaak en als ze nieuwe teamleden ontmoet, voelt ze zich geobserveerd en beoordeeld: "De eerste keer dat ik de ladder naar de kraan beklom, zeiden alle jongens dat ik het onderschatte en dat ik een paniekaanval zou krijgen als ik eenmaal boven was”, herinnert de moedige tiener zich.

Desondanks behaalde ze haar kwalificaties in 2021 en moedigt ze iedereen die geïnteresseerd is in de bouw aan om zijn of haar dromen na te jagen, ongeacht het geslacht. "Wat ik het leukste vind aan mijn werk, zijn de gesprekken en het plezier dat je hebt op de bouwplaats, het werken met zoveel unieke mensen", merkte ze op. Kate legde uit dat ze berichten ontvangt van meisjes en jongens die geïnteresseerd zijn in haar carrière, aangezien kraanmachinist worden geen conventioneel pad is zoals studeren of een stage.

Advertisement

Delighted to have had Tom Parlon on site last week for a visit.👷‍♀️

Pubblicato da Kate Fahey su Mercoledì 2 marzo 2022

Kate zei dat ze blij was een paar mensen te hebben geïnspireerd die haar schreven, van wie er nu tenminste twee gekwalificeerd zijn. Ten slotte raadde ze iedereen, meisjes of jongens, aan om dit werk te proberen als ze echt geïnteresseerd zijn in de bouw.

De jonge vrouw deelde ook enkele ervaringen van gepest worden op de bouwplaats, zoals wanneer een vrachtwagenchauffeur haar aanzag voor de banksman en bleef vragen of ze gekwalificeerd was voor de baan. Ze zei echter dat ze ruggengraat heeft en niet wordt beïnvloed door deze situaties.

Kate is een voorbeeld van hoe passie, toewijding en vastberadenheid kunnen helpen moeilijkheden te overwinnen en doelen te bereiken, ook in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie.

Advertisement