Dakloze man vindt diamanten ring van $4.000 en geeft deze terug aan de rechtmatige eigenaar

Janine image
door Janine

10 Oktober 2022

Dakloze man vindt diamanten ring van $4.000 en geeft deze terug aan de rechtmatige eigenaar
Advertisement

Er zijn momenten in het leven waarop het ons lijkt dat we niet verder kunnen en dat de moeilijkheden groter en onoverkomelijker worden, maar het is precies op dat moment dat het lot kan beslissen om iets speciaals voor ons te doen. Soms is er maar heel weinig nodig om iemands bestaan ​​te veranderen: een klein gebaar, een glimlach, het juiste woord of zelfs maar een voorwerp.

Precies wat er gebeurde met een dakloze man, die door puur toeval zijn dagelijks leven volledig zag veranderen.

via Daily Mail

Advertisement

Billy Ray Harris is een man die lange tijd op straat in Kansas City leefde en voorbijgangers smeekte om een ​​aalmoes. Hij had nooit veel geluk gehad in het leven, althans tot nu toe. Op een dag, terwijl hij zoals altijd op dezelfde plek was en om wat munten vroeg, kwam Sarah Darling hem voorbij lopen. Een vrouw en een volslagen vreemde die zijn leven volledig - en onbewust - veranderde.

Toen ze de straat overstak waar de dakloze man zat, liet ze, net als zoveel anderen, een paar munten in de beker vallen die Billy voorbijgangers voorhield. Het toeval wilde dat niet alleen het geld in de beker zou vallen, maar ook de verlovingsring van de vrouw. Toen de man zich de situatie realiseerde, wist hij niet wat hij moest doen en twijfelde hij even of hij de ring wel of niet zou houden.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Natuurlijk was de waarde van het kostbare voorwerp zeer hoog en bedroeg 4.000 dollar, een bedrag dat voor iemand zonder huis of werk erg veel is en dat, laten we eerlijk zijn, hem had kunnen "verleiden". Toch viel Billy niet ten prooi aan hebzucht en besloot hij het juiste te doen. Hij kwam in actie en probeerde op alle mogelijke manieren de rechtmatige eigenaar van de ring te vinden. Heeft hij haar gevonden? Jazeker, en dat was het keerpunt voor hem.

Sarah was dol op de ring die haar partner Bill Krejci haar had gegeven en kon haar ogen niet geloven toen ze zich het prachtige gebaar realiseerde van de dakloze man. Als wederdienst besloot het paar een inzamelingsactie op internet te starten en de resultaten waren onverwacht en geweldig. In een zeer korte tijd werd er meer dan $190.000 bij elkaar gebracht, een veel hoger bedrag dan wat Billy zou hebben verkregen door de ring te verkopen.

Billy Ray and the Ring I love stumbling upon random acts of kindness from unlikely people... no matter how old the...

Pubblicato da Falldowns, Misfits and Warriors Page su Domenica 4 ottobre 2020

Met dit bedrag, dat op zijn naam op een rekening werd gestort, kon Billy een auto en een huis kopen waarvan hij de werkzaamheden uitvoerde en na vele jaren slaagde hij er eindelijk in om van de straat te komen. Maar dat is nog niet alles: de voormalige dakloze man kreeg dankzij een tv-programma waarin hij vertelde over zijn verhaal en zijn prachtige gebaar, de kans om zich te herenigen met de familie die hij al meer dan 16 jaar niet had gezien.

Een verhaal met een gelukkig einde dus, niet alleen voor de herontdekte ring, maar ook voor het gebaar van een wanhopige man die ondanks alles besloot het juiste pad te volgen en werd beloond zoals hij verdiende. Een tweede kans in het leven wordt tenslotte niemand ontzegd, vind je ook niet?

Advertisement