Deze vrouw beweert dat ze niet wil dat een partner haar lastigvalt: "Ik wil voor altijd vrijgezel blijven"

Janine image
door Janine

11 Oktober 2022

Deze vrouw beweert dat ze niet wil dat een partner haar lastigvalt: "Ik wil voor altijd vrijgezel blijven"
Advertisement

Gelukkig vereist de samenleving waarin we leven niet dat iemand op een bepaalde leeftijd moet trouwen, kinderen moet krijgen en een gezin moet stichten, hoewel er nog steeds enige sociale druk is op vrouwen en hun zogenaamde "biologische klok". Ooit leek het ondenkbaar om ervoor te kiezen geen kinderen te krijgen, terwijl er tegenwoordig veel vrouwen zijn die zonder schaamte toegeven dat ze geen verlangen naar het moederschap voelen. Bovendien zijn er mensen die helemaal niets met een partner te maken willen hebben: wie zei dat een vrouw, om zich compleet te voelen, noodzakelijkerwijs haar leven met iemand anders moet delen? De hoofdpersoon van dit verhaal wil ons eraan herinneren dat je ook als single goed kunt leven.

via TikTok / elysseistheword

Advertisement
TikTok / elysseistheword

TikTok / elysseistheword

Elysse maakte in haar video op TikTok duidelijk: ze wil niet gebonden zijn aan een relatie. Ze is niet geïnteresseerd in het sturen van berichten naar iemand om erachter te komen hoe het met hem gaat en vindt dat de voordelen van single zijn oneindig veel groter zijn. Kortom, relaties zijn moeilijk, dat is waar, maar voor Elysse zijn ze echt te vermijden: de gedachte alleen al om met iemand uit te moeten en zich dan zorgen te maken over een hartelijke relatie met deze persoon, irriteert haar. "Ik wil voor altijd vrijgezel blijven", zegt ze resoluut op haar TikTok-profiel.

De vrouw verdedigt haar positie als single met nogal kleurrijke, bijna grove zinnen en tonen, maar kreeg niettemin positieve en waarderende commentaren. Zelf was ze zo verbaasd dat ze er meteen haar eigen opmerking aan toevoegde: "Ik ben blij te weten dat er zoveel gelukkige en alleenstaande mensen zijn."

Advertisement
TikTok / elysseistheword

TikTok / elysseistheword

Het is altijd een wijdverbreide overtuiging geweest dat vrouwen worden afgeschilderd als een goede moeder van een gezin - bijna alsof het krijgen van kinderen en het hebben van een partner een echte missie is. De dingen zijn in de loop van de tijd veranderd en diezelfde overtuigingen worden geleidelijk losser, ook al stuiten ze nog altijd op weerstand. Natuurlijk stelt het vrijgezelle leven mensen in staat om bepaalde ervaringen op een andere manier te beleven en ongetwijfeld veel meer vrijheid en minder verantwoordelijkheid jegens de ander te hebben. Het is echter waar dat als je alleen blijft, veel andere positieve aspecten van het leven van het paar verloren gaan.

Wat is jouw mening erover? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement