Uitgeputte moeder geeft toe dat ze haar tienerdochter niet meer kan uitstaan: "Ik zou haar willen afstaan ​​voor adoptie!"

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

Uitgeputte moeder geeft toe dat ze haar tienerdochter niet meer kan uitstaan: "Ik zou haar willen afstaan ​​voor adoptie!"
Advertisement

Opvoeden is moeilijk, maar het wordt ineens heel moeilijk als kinderen tieners worden. Deze fase van hun leven is zeer delicaat en complex: het is noodzakelijk om geduld te hebben en hen naar de volwassen leeftijd te begeleiden met vastberadenheid, maar ook met een begripvol oog. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is wederzijds respect. Helaas lijken steeds meer kinderen tegenwoordig hun moeder of vader niet te respecteren. Wat te doen in deze gevallen? De moeder die de hoofdpersoon van dit verhaal is, gaf toe dat ze erg moe is van hoe haar tienerdochter haar behandelt, vooral omdat ze het niet verdient en omdat ze naast haar humeur nog met zoveel andere dingen te maken heeft. Laten we het tot in detail kijken.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De vrouw schreef op een forum om advies te krijgen, maar gaf publiekelijk toe dat ze haar 14-jarige dochter "niet meer kan uitstaan". De weerzin lijkt ongekende hoogten te hebben bereikt toen de vrouw zelfs schreef dat ze erover had gefantaseerd haar af te staan ​​voor adoptie. Aan de andere kant beschreef haar moeder haar als "de meest egoïstische en egocentrische persoon die ik ken". In haar oorspronkelijke bericht schreef ze: "Ik heb mezelf altijd juist en zorgzaam gevonden, ik steun en moedig de kinderen aan, maar als ze onbeleefd zijn, dan zeg ik dat.” De druppel die de emmer deed overlopen was toen beide ouders van het meisje ziek werden van het coronavirus. Gedurende deze periode en ook daarna nam het meisje nooit de moeite om enige interesse in hun gezondheid te tonen: "Ze bood geen hulp in huis aan, ze vroeg niet één keer: 'Hoe voel je je vandaag, mam?’. Ze bleef gewoon tv kijken."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het is duidelijk dat het meisje jegens de uitgeputte moeder de kenmerkende adolescente houding heeft van degenen die van huis zouden willen weglopen, althans dat denkt ze: "Ze antwoordt me en kijkt op haar telefoon, verlaat de kamer en gaat naar boven. Op dat moment zou ik wel kunnen gillen, want ik heb er genoeg van. Ik doe alles voor hen, voor haar, puber of niet, ik verwacht een beetje respect en consideratie. "Het is duidelijk heel moeilijk om met een 14-jarige om te gaan die zich zo gedraagt, maar het is ook zo dat het ”beroep” als ouder echt moeilijk wordt in deze fase van het leven van kinderen. Veel gebruikers hebben dan ook solidariteit getoond met de vrouw, haar steunend en geruststellend over een periode die alle ouders minstens één keer in hun leven hebben meegemaakt. Het is moeilijk, dat is waar, maar het goede nieuws is dat het vroeg of laat overgaat, terwijl anderen haar hebben bekritiseerd en hebben beoordeeld dat ze niet bereid was om het probleem aan te pakken of aan zichzelf te werken.

Welk advies zou jij deze moeder geven?

Advertisement