15-jarige zoon verwacht een baby van zijn vriendin: "je gaat bij mij op de bouwplaats werken, ik ga niet voor je zorgen"

Janine image
door Janine

12 Oktober 2022

15-jarige zoon verwacht een baby van zijn vriendin: "je gaat bij mij op de bouwplaats werken, ik ga niet voor je zorgen"
Advertisement

Ouder zijn is iets geweldigs, maar tegelijkertijd brengt het enorme verantwoordelijkheden met zich mee die niet altijd gemakkelijk zijn om onder ogen te zien. Om alles soepel te laten verlopen en kinderen en jongeren te laten begrijpen hoe ze zich in het leven moeten gedragen, is een goede opleiding noodzakelijk, maar ook een diepgaande dialoog. Iets dat onmisbaar en steeds belangrijker wordt als je de puberteit ingaat. Een delicaat moment waarop de eerste echte ervaringen beginnen en waar het onverwachte altijd om de hoek ligt.

Als er zoiets zou gebeuren, hoe zou het dan het beste zijn om je te gedragen? De vader waar we met je over willen praten, heeft zijn beslissing genomen, min of meer gedeeld, en maakte het bekend op sociale media. Laten we eens kijken.

via marisayruben/Tik Tok

Advertisement
marisayruben/Tik Tok

marisayruben/Tik Tok

Als je eenmaal de sprong van de kindertijd naar de adolescentie hebt gemaakt, wordt de ouder-kindrelatie iets ingewikkelder. Er zijn jongeren die zich gemakkelijk laten leiden, met behoud van hun eigen persoonlijkheid, en anderen die juist meer "opstandig" zijn. In dergelijke gevallen is er geen goede of slechte manier, het moet gewoon worden beoordeeld op basis van de omstandigheden. In het verhaal in kwestie werd een vader geconfronteerd met een nogal gecompliceerde realiteit: op 15-jarige leeftijd verwacht zijn zoon namelijk een baby van zijn vriendin. Laten we eerlijk zijn: een situatie waar niet gemakkelijk mee om te gaan is.

Wat eigenlijk het meest schokt, is de leeftijd van de jongeren: hij is, zoals gezegd, 15, terwijl het meisje pas 14 jaar is. Kun je op deze leeftijd voor een kind zorgen? Misschien wel, maar de vader van de jongen lijkt niet overtuigd, zozeer zelfs dat hij het hem ook op sociale media heeft verweten.

Advertisement
marisayruben/Tik Tok

marisayruben/Tik Tok

In een video op Tik Tok zien we de jongen met een berouwvol gezicht luisteren naar de woorden van zijn vader: "Deze jongen is pas 15 jaar oud en verwacht een baby van zijn vriendin - zegt de man op overheersende toon - Je moeder en ik hebben je altijd vertrouwen gegeven, we hebben met je gepraat en dit is het resultaat. Je verpest je leven. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het je aan niets ontbreekt, ik werk me rot en je moeder ook en dit is de manier om ons terug te betalen".

Woorden die de jongen lijken te raken en ook de gebruikers die ernaar hebben geluisterd. Natuurlijk is het niet eenvoudig om met soortgelijke situaties om te gaan, vooral als je nadenkt over wat hen te wachten staat en wat ze misschien moeten opgeven. Een overweging die spontaan komt na het horen van de conclusie van het betoog van de vader: "Vanaf nu kom je bij mij werken op de bouwplaats, ik ben niet van plan om jou, je vriendin en je kind te onderhouden”.

Palauenc05/Wikimedia - Not the actual photo

Palauenc05/Wikimedia - Not the actual photo

Het is waarschijnlijk deze laatste gedachtegang die indruk heeft gemaakt op de mensen: is het wel juist om een ​​kind te dwingen te werken vanwege een jeugdige fout, waardoor het niet naar school gaat, en kunnen we ons een andere toekomst voorstellen? Er is geen exact antwoord op dit alles en degenen die de video hebben gezien, zijn verdeeld. Enerzijds zijn er degenen die het met zijn vader eens zijn en anderzijds degenen die hem hebben geadviseerd minder hard te zijn.

Wat denk jij ervan?

Advertisement