x
Hij is 100 jaar oud en heeft vier wereldrecords…
Koerier bezorgt een pakketje bij een vrouw: als ze zich realiseert dat ze erg verdrietig is, stopt ze even om met haar te praten Barman geeft constant de verkeerde bestelling, maar hij wordt niet boos: zijn vriendelijkheid wordt beloond door de directeur

Hij is 100 jaar oud en heeft vier wereldrecords gebroken met hardlopen: "Ik ben niet van plan om te stoppen"

23 November 2022 • Door Janine
1.208
Advertisement

Er wordt altijd gezegd dat "leeftijd maar een getal is", maar weinigen geloven het: toch zijn er mensen die de waarheid van dit populaire gezegde ruimschoots aantonen. Een voorbeeld? De heer Mike Fremont, een 100-jarige man uit Cincinnati, Ohio, Verenigde Staten, is een rolmodel voor jong en oud: de opgewekte honderdjarige rent elke dag door de smalle straatjes in de buurt van zijn huis en “groet” bijna iedereen die hij passeert. Ze kennen hem goed, want op zijn hoge leeftijd loopt hij al tientallen jaren dezelfde routes.

via: People

"Ze zijn allemaal aan me gewend, ze zeggen tegen me: 'Ik zie je hier al 40 jaar!'", zei hij. Fremont is een soort hardloopberoemdheid, zelfs buiten zijn geboorteplaats: hij heeft meerdere wereldrecords in allerlei soorten wedstrijden, van de mijl tot de marathon, maar hij begon als volwassene met de sport. Hij begon pas met hardlopen toen hij rond de 30 was, nadat de plotselinge dood van zijn eerste vrouw hem als weduwnaar achterliet met drie kinderen, waaronder een van twee weken oud.

"Toen mijn vrouw overleed, was ik erg gestrest en moest ik elke dag iets doen om de angst te verlichten. Dus nam ik meestal een van mijn kleine meisjes, ze hield mijn pink vast en we renden rond. Ik vond het leuk en dacht dat het me goed deed", vertelde hij.

Fremont begon pas competitief te rennen na 1992, toen bij hem kanker werd vastgesteld en artsen hem vertelden dat hij nog maar drie maanden te leven had. "Het was heel moeilijk om te verteren," legde hij uit. Gelukkig leefde Fremont langer dan die drie maanden en artsen stonden versteld toen ze ontdekten dat de ziekte zich niet had verspreid.

Geïnspireerd door deze nieuwe levensverwachting, begon Fremont zich in te schrijven voor wedstrijden: "Ik merkte dat ik niet slecht was in hardlopen. Ik was niet te zwaar en klein. Dat hielp, samen met mijn macrobiotische en veganistische dieet. Toen ik begon te winnen, begon ik ook wat druk en adrenaline te voelen: ik wilde mezelf uitdagen".

Advertisement

Fremont heeft nu maar liefst vijf titels: wereldrecords voor de snelste marathontijd op 80-jarige leeftijd en opnieuw op 90-jarige leeftijd; snelste halve marathontijd op de leeftijd van 90 en 91; en het Amerikaanse record voor de snelste mijl voor een 96-jarige man.

Tot op de dag van vandaag geniet de opgewekte 100-jarige van zijn dagen met zijn tweede vrouw Marilyn Wall en zijn gezin, waaronder 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen, en zegt dat hij niet van plan is nog meer wereldrecords te breken. "Ik denk dat het niet nodig is om te proberen nog marathons op mijn 100e te lopen, waarom zou ik iets te bewijzen hebben?”, vroeg hij zich met een glimlach af.

En voor iedereen die wordt afgeschrikt door hardlopen of trainen voor een marathon, zegt Fremont om gewoon in beweging te komen en ervoor te gaan: "Stap voor stap."

Tags: SportOuderenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt