Ze is 103 jaar oud en wint goud op de 100 meter: ze is de oudste vrouw in een atletiekwedstrijd in haar land - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze is 103 jaar oud en wint goud op de…
Dit meisje maakt waterdichte huizen voor zwerfdieren van oude verpakkingen van vruchtensap Deze vrouw neemt ontslag om haar verdwaalde hond te zoeken en vindt haar na 57 dagen

Ze is 103 jaar oud en wint goud op de 100 meter: ze is de oudste vrouw in een atletiekwedstrijd in haar land

Door Janine
2.456
Advertisement

Het is nooit te laat om een gelukkig leven te leiden en nieuwe passies te ervaren, onthoud dat goed. Deze vriendelijke oma van 103 jaar oud, bijvoorbeeld, begon haar atletische carrière op 100-jarige leeftijd, een leeftijd van groot respect waarin je meestal een vrij zittend leven leidt. Julia Hawkins, bijgenaamd "Hurricane", gelooft echter niet dat leeftijd een echte belemmering is en dat je in het leven altijd moet proberen je doelen en dromen na te streven. Op de eerbiedwaardige leeftijd van 103 jaar won Julia de gouden medaille op zowel de 50 meter als de 100 meter races: een verbluffend resultaat dat vele andere ouderen (en niet) zou moeten inspireren.

Tijdens de 2019 National Senior Games in Albuquerque, in Mexico, won Julia de gouden medaille in beide wedstrijden waaraan ze deelnam, maar met een iets kortere tijd dan die ze een paar jaar eerder had gelopen, toen ze “slechts” 100 jaar oud was. Volgens de National Senior Games Association, de non-profit organisatie die de Senior Games organiseert, is het hoe dan ook de oudste vrouw die deelneemt aan een competitie op Amerikaans grondgebied. Hawkins, geboren op 9 februari 1916, studeerde af aan de Louisiana State University en trouwde in 1938 met haar man Murray Hawkins in Pearl Harbor.

Julia Hawkins begon op latere leeftijd belangstelling voor hardlopen te krijgen, toen fietsen op bergpaden niet langer een te realiseren activiteit was voor de oudere vrouw. Hawkins zei echter dat ze geen problemen had met haar knieën of gewrichten en daarom kon blijven trainen.

Het geheim van haar levensduur? Blijf actief, beweeg en eet gezond. Haar belangrijkste lichamelijke activiteit is tuinieren in haar tuin in Louisiana. De vrouw beweert een hectare grond te hebben waar ze altijd in werkt - ze heeft 30 bonsai struiken waarvan sommige tussen de 40 en 50 jaar oud zijn.

Met haar grote wilskracht hoopt de vrouw een bron van inspiratie te zijn voor al die oudere mensen die een extra duwtje nodig hebben om opnieuw actief te worden. Zoals Julia betoogt, moeten we nooit stoppen met bewegen en de dingen blijven doen die we het leukst vinden.

Tags: SportOuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt