Jonge vrouw omhelst haar biologische vader die ze niet kende dankzij Facebook

Janine image
door Janine

24 Oktober 2022

Jonge vrouw omhelst haar biologische vader die ze niet kende dankzij Facebook
Advertisement

In onze tijd zijn we allemaal verbonden met de wereld en met onze vrienden: sociale netwerken zijn hiervoor ontstaan en - hoewel ze vaak worden bekritiseerd - kunnen ze soms voor buitengewone dingen worden gebruikt. Zo ontmoette een vrouw eindelijk haar lang verloren gewaande biologische vader, een man die niet eens wist dat ze bestond, dankzij een Facebook-groep van amateur-detectives die ze - met een reeks zoekopdrachten - met elkaar in verband wisten te brengen. Maar laten we bij het begin beginnen.

via The Independent

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Adrieanna Tyler, een 33-jarige moeder, getrouwd met een vrachtwagenchauffeur uit Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten, legt uit dat ze al 20 jaar op zoek is naar haar biologische vader: "Ik wilde mijn echte vader vinden; hij is altijd belangrijk voor me geweest". De vrouw dacht dat ze haar vader kende tot de leeftijd van 13 jaar, tot ze hem op een dag hoorde praten over haar dat ze "zijn stiefdochter" noemde. Sindsdien wil ze weten wie haar biologische vader was, maar ze had nooit iets over hem kunnen achterhalen.

Toen ze besloot haar onderzoek opnieuw te doen, bestelde ze een DNA-testkit en vroeg ze om hulp van een paar vreemden die een Facebook-groep runnen waar mensen gebruikers helpen zich te herenigen met lang verloren gewaande familieleden. "Een geweldige vrouw genaamd Suzanne die in de groep zit heeft me geholpen mijn stamboom op te bouwen en we hebben mijn tante gevonden", zei Adrieanna.

De Facebook-groep gaf haar vervolgens de contacten van haar tante, Kathie Johnson, 47 jaar, en ze onthulde de naam van haar biologische vader, Joseph Frank, een politieagent die in Florida woont, 1600 kilometer verderop. Kathie legde aan Adrieanna uit dat de man geen idee had van haar bestaan. "Hij vertelde me dat hij me in contact zou brengen met mijn vader en ik was zo nerveus! Hoe kun je iemand bellen en vragen: "Ben jij mijn vader?"" merkte de jonge moeder op. Gelukkig was Joseph meteen enthousiast toen hij hoorde dat hij niet alleen nog een dochter had, maar ook twee kleinkinderen. Na een maand lang sms'en en dagelijks videobellen om elkaar beter te leren kennen, reisde Joseph van Florida naar Pennsylvania om elkaar voor het eerst persoonlijk te ontmoeten. “Het leek me een droom”, zei Adrieanna.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Joseph herinnert zich Adrieanna's moeder die hij ontmoette toen hij op de boerderij van zijn oom werkte. De twee hebben elkaar uit het oog verloren, maar hij wist nooit dat ze een baby verwachtte. Tijdens de ontroerende ontmoeting ontdekte Adrieanna ook dat ze twee halfzussen heeft van ongeveer haar leeftijd. "Toen Adrieanna in mijn leven kwam, ging ik door een zware scheiding en dit had ik echt nodig. Dat deel van mijn hart vulde zich weer toen ik erachter kwam dat ik nog een dochter had", legt Joseph uit.

"We kregen meteen een band en nu voel ik me eindelijk compleet. Alles eindigde precies zoals het moest eindigen", merkte de jonge vrouw op. Vader Joseph is het ermee eens: "We waren in het begin allebei een beetje nerveus, maar we waren snel gewend en realiseerden ons dat we in veel opzichten op elkaar leken. Het was geweldig om mijn kleinkinderen Maximus (4) en Preslee (2) te ontmoeten. Het was heel verrassend."

We hopen dat ze nog jaren gelukkig samen zullen leven.

Advertisement