x
Passagier met overgewicht somt haar…
6-jarige jongen gepest op school omdat hij nagellak op heeft: zijn vader verdedigt hem op internet Jonge man maakt verjaardagscadeau open en ontdekt dat hij vader gaat worden: geschokt

Passagier met overgewicht somt haar problemen om te reizen op: "Moet ik 2 stoelen kopen om comfortabel te zitten?"

21 November 2022 • Door Janine
45.649
Advertisement

Soms realiseren we ons niet hoezeer sommige mensen dagelijkse uitdagingen moeten aangaan vanwege hun fysieke uiterlijk. Hiervoor besloot een reisblogger met een maatje meer om alle moeilijkheden op te sommen die ze tegenkomt bij luchtvaartmaatschappijen, simpelweg vanwege het feit dat ze een persoon met overgewicht is. Jae'lynn Chaney, 25 jaar, uit Vancouver, Canada, houdt van reizen en gaat regelmatig op vakantie om de wereld rond te reizen. Ze deelt haar ervaringen op TikTok, inclusief de obstakels die ze tegenkomt vanwege haar gewicht.


In een reeks video's, die sindsdien miljoenen views heeft verzameld, laat de influencer zien hoe luchtvaartmaatschappijen geen aandacht besteden aan mensen met een grotere maat: vliegtuigen hebben stoelen die te klein zijn voor haar lichaamsbouw, veiligheidsgordels dreigen te kort te zijn en de ruimte tussen de stoelen is zo smal dat ze het tafeltje niet eens kan laten zakken. In een andere video is te zien hoe haar vriend Jacob Ard - ook met overgewicht - nauwelijks in staat is om zich in de kleine toiletten te persen.

"Mensen met mijn gewicht zijn bijna gedwongen om twee stoelen te kopen om comfortabel te vliegen, wat de reis ontoegankelijk maakt voor mensen die de extra kosten niet kunnen betalen", legt de jonge vrouw uit. Zelfs de stoelen in wachtruimtes op luchthavens zijn te klein met hun armleuningen.

De ongelooflijke persoonlijkheid en uitspraken van de jonge blogger vonden diepe weerklank bij mensen die worstelen in een samenleving die geobsedeerd is door ogenschijnlijk perfecte en onrealistische schoonheidsidealen. "Reizen is voor iedereen mogelijk, maar het brengt zeker uitdagingen met zich mee en zou toegankelijker moeten zijn. Dit toont alleen maar aan hoe absurd en gebrekkig de reisindustrie is. De samenleving beseft niet dat de gemiddelde vrouw geen maat 42 meer heeft", aldus het meisje. "Ik heb een maatje meer, dat klopt. Maar het is ongelooflijk dat mensen van mijn maat moeilijkheden moeten ondervinden om in het openbaar vervoer, zoals een vliegtuig, te zitten." We zijn het helemaal eens met deze vrouw: we hopen dat de samenleving meer actie zal ondernemen om steeds inclusievere diensten te creëren.

Tags: ReizenVrouwenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt