Twee alleenstaande moeders slaan de handen ineen en gaan samenwonen: "We zijn geen stel maar een familie"

Janine image
door Janine

26 Oktober 2022

Twee alleenstaande moeders slaan de handen ineen en gaan samenwonen: "We zijn geen stel maar een familie"
Advertisement

Echte vriendschap is iets dat na verloop van tijd nauwelijks vervaagt, zelfs als de verplichtingen van het dagelijks leven je ervan weerhouden om vaak af te spreken, zoals toen je een tiener was. Veel tieners dromen ervan hun hele leven met hun vrienden door te brengen, maar er komt een punt waarop ze allemaal een gezin stichten of relaties hebben die veel van hun tijd in beslag nemen. De hoofdrolspelers van dit verhaal hebben daarentegen, nadat ze een mislukte relatie met hun respectievelijke partners hebben overwonnen, besloten terug te gaan naar de goede oude tijd en hun krachten te bundelen, precies zoals oude vrienden weten hoe ze dat moeten doen, door samen te gaan wonen.

via Dailymail

Advertisement

Samantha Best is een 24-jarige moeder die, na het beëindigen van haar relatie in 2021, besloot met haar 4-jarige zoon Kaelin bij haar beste vriendin, Lauren Robinson, 26, en moeder van Haidyn, een 5-jarige meisje, in te trekken. Deze twee vrouwen hebben de droom van velen verwezenlijkt: vriendinnen blijven en de opvoeding van hun kinderen delen, als een echt gezin. Samantha en Lauren zijn geen stel, maar ze beheren de uitgaven, het huis en de kinderen alsof ze dat wel waren: ze hebben een gemeenschappelijke rekening voor het betalen van rekeningen en uitgaven, en ze helpen elkaar bij het beheren van het gezin en het huishouden.

In een stad die zo duur is als Auckland, in Nieuw-Zeeland, is het niet gemakkelijk om alleen en zonder enige hulp te wonen, en Samantha weet dit goed: "Ik heb veel geworsteld voordat ik bij Lauren introk. Het was moeilijk voor mij en Kaelin om samen te wonen en comfortabel te leven”, voegde ze eraan toe. "Auckland is erg duur en ik was alleen en bang." Het spreekt voor zich dat de twee naast het comfort en de wederzijdse steun hun respectievelijke kinderen de mogelijkheid boden om niet langer "enig kinderen" te zijn, maar om op te groeien als broer en zus.

Advertisement

"Ik woon samen met mijn beste vriendin en we hebben veel plezier samen", zei Best, waarmee ze de droom van velen belichaamde. Hun idee van krachten bundelen en samenwonen is eigenlijk niet zo vernieuwend omdat veel alleenstaande moeders voor deze alternatieve weg kiezen. Natuurlijk moesten de twee bij het maken van deze keuze veel kritiek overwinnen en vaak, zelfs vandaag de dag, wordt de relatie tussen Samantha en Lauren in twijfel getrokken, maar ze verzekeren dat ze zeker geen koppel zijn. Beiden weten niet of het een definitieve keuze zal zijn, maar voorlopig is geen van beiden op zoek naar "de nieuwe liefde": "Alles is nieuw als je net uit een scheiding komt, dus we nemen de tijd om aan onszelf te werken en uiteindelijk gaan we wel weer daten."

Wat vind je van hun keuze?

Advertisement