"Ik verliet het onderwijs om in een bar te werken: ik verdien veel meer"

Janine image
door Janine

26 Oktober 2022

"Ik verliet het onderwijs om in een bar te werken: ik verdien veel meer"
Advertisement

Beslissen om les te geven, om je beroepsleven ter beschikking te stellen van kinderen en jongeren, is een heel mooie keuze, maar ook een heel ingewikkelde. Als enerzijds kennis overdragen en kinderen helpen opvoeden iets prachtigs is, verbergt het aan de andere kant veel problemen. Ongeïnteresseerde kinderen, ouders die elke vorm van kritiek willen uiten, collega's die niet geneigd zijn tot samenwerking: dit zijn slechts enkele van de obstakels die je kunt tegenkomen. Er is er echter een waarvan veel mensen misschien niet geloven dat het je van gedachten kan doen veranderen met betrekking tot de gekozen baan: het salaris.

Een jonge lerares van de vijfde klas weet er alles van, die juist om deze reden heeft besloten van richting te veranderen en iets anders te gaan doen.

via emmtee23/Tik Tok

Advertisement
emmtee23/Tik Tok

emmtee23/Tik Tok

De hoofdpersoon van het verhaal is een voormalige lerares uit Arizona, die heeft besloten om over haar probleem te praten in een video op Tik Tok. Na slechts twee maanden op een school te hebben gewerkt, besloot de jonge vrouw te vertrekken vanwege haar lage salaris. Omdat het niet haar bedoeling was om hogerop te komen en een niveau hoger te komen, besloot ze om enkele sollicitaties in te dienen en deel te nemen aan een sollicitatiegesprek als barvrouw. Zodra ze hoorde hoeveel het loon was, was ze sprakeloos en aarzelde ze niet om het te accepteren.

"Als lerares verdiende ik slechts 12 dollar per uur, terwijl je als barvrouw tussen de 20 en 22 kunt krijgen - vertelde ze - Toen ik op school zat, werkte ik op zaterdag, had ik de verantwoordelijkheid voor 30 kinderen en had ik nooit genoeg geld, ik moest mijn spaargeld gebruiken en zag dat mijn collega's een tweede baan hadden".

Advertisement
emmtee23/Tik Tok

emmtee23/Tik Tok

Een niet bepaald positieve realiteit, waardoor de jonge vrouw heeft besloten te vertrekken. Gebruikers die over het verhaal hoorden, waren verdeeld. Als er aan de ene kant mensen waren die het met haar eens waren over de noodzaak om docenten hogere salarissen te geven, dan waren er aan de andere kant mensen die beweerden dat het beter zou zijn om eerst naar het salaris te informeren in plaats van achteraf te klagen.

Wat zeker is, is dat veel sectoren zich in dezelfde situatie bevinden en dat veel werknemers veel minder ontvangen dan zou moeten. De redenen kunnen verschillend zijn, maar het zou goed zijn om op een punt te komen waarop iedereen het juiste zou kunnen hebben om soortgelijke ontsnappingen te vermijden.

Wat vind jij?

Advertisement