Hij studeerde terwijl hij op de bouwplaats werkte: na jaren realiseert hij eindelijk zijn droom

Janine image
door Janine

22 Juni 2023

Hij studeerde terwijl hij op de bouwplaats werkte: na jaren realiseert hij eindelijk zijn droom
Advertisement

In de meeste gevallen slagen veel mensen er om verschillende redenen niet in om hun dromen waar te maken: soms confronteert het leven ons met obstakels die groter zijn dan wijzelf en die het pad naar het langverwachte doel kunnen vertragen. In de meeste gevallen zijn dit economische of persoonlijke problemen die ernstig genoeg zijn om tot demotivatie te leiden. Maar is het altijd zo? Of is het een excuus om in je comfortzone te blijven?

Het verhaal dat we willen vertellen gaat over iemand die daarentegen besloot om zijn ambities om te worden wat hij wilde niet op te geven.

via Ultimahora

Advertisement
 Telefuturo/Youtube screenshot

Telefuturo/Youtube screenshot

Roberto Rios, een Paraguayaanse man met een grote passie voor architectuur, was in 2014 op 21-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisd om zijn droom na te jagen en te studeren voor de staatsexamens terwijl hij werkte als metselaar om zijn studie te betalen. Op een dag fotografeerde een van zijn collega's hem terwijl hij van een pauze profiteerde om te studeren. De foto belandde op internet en ging de wereld rond.

Onder de vele mensen die het zagen, was Christian Zaracho, een landgenoot van Roberto die in de VS woonde. Hij was zo onder de indruk van de vastberadenheid van de jongeman dat hij besloot hem financieel te helpen om zijn droom waar te maken. Roberto accepteerde dankbaar en slaagde erin om na 6 jaar af te studeren in de architectuur.

Advertisement

Na een lange tijd realiseerde Roberto eindelijk zijn droom en opende hij zijn eigen bedrijf. Hij neemt jonge mensen in zijn gebied in dienst en moedigt hen aan om hun aspiraties te volgen. Hij stopte nooit met werken op de bouwplaats, integendeel, hij bleef dit doen tot hij afstudeerde.

"Ik heb veel geleerd van mijn ervaring: na metselaar te zijn geweest, ben ik voor een architect gaan werken. Ik heb veel dingen bij haar geleerd. Door dit werk heb ik mijn kennis van bouwmaterialen en -technieken kunnen verdiepen", legt Roberto uit. "Je moet altijd een manier vinden om vooruit te komen, zonder excuses te zoeken: je moet jezelf een doel stellen en dat nastreven zonder ooit op te geven", voegde hij eraan toe.

Het verhaal van Roberto bewijst dat je in het leven je dromen kunt waarmaken: je hebt alleen zelfvertrouwen nodig en je moet moedig vechten voor je passies. Wat vind jij?

Advertisement