Hij vindt een ring van $17.000 en geeft deze terug aan de eigenaar: beloond

Janine image
door Janine

31 Oktober 2022

Hij vindt een ring van $17.000 en geeft deze terug aan de eigenaar: beloond
Advertisement

Er zijn mensen die hun leven wijden aan het helpen van anderen en de hoofdpersoon van dit verhaal is in zekere zin precies dat soort persoon. Uiteraard helpt hij anderen op zijn eigen manier, met de beste middelen die hij heeft: een duikpak en onderwaterdetector! Dankzij zijn passie voor duiken is Mike Pelley een soort jager geworden op "schatten", meestal verloren voorwerpen die hij zelf probeert terug te geven aan hun eigenaren. Mike stuit af en toe op een bijzonder waardevol item, net als toen hij een ring vond ter waarde van $17.000.

via Youtube / Merman Mike

Advertisement

Mensen verliezen talloze voorwerpen tijdens hun vakantie, vooral op het strand of aan het meer, waar kleding essentieel is en vaak kunnen horloges, munten en ringen gemakkelijk uit hun zakken vallen. Hoe voorzichtig je ook bent, het is gemakkelijk om zelfs grote voorwerpen zoals een mobiele telefoon of kostbare voorwerpen, zoals ringen en juwelen, te verliezen. In deze gevallen ben je bij Mike Pelley, een professionele duiker, aan het juiste adres. Dankzij zijn professionaliteit en instrumentatie slaagt hij er altijd in om ongelooflijke objecten te vinden op de bodem van de zee, het meer of de rivier in kwestie. Daarom wendde Bill Fitty zich tot hem voor een heel delicate taak: "We proberen een kostbare ring te vinden die ik heb gekregen van mijn broer die er niet meer is", zei de man die wanhopig was na het verlies van de waardevolle ring.

Mike accepteerde de missie, ook al was het helemaal niet gemakkelijk: de eerste duik gaf niet het gewenste resultaat, omdat de stroming beslist te sterk was. Maar onverschrokken probeerde Mike het opnieuw, deze keer met behulp van een steen om zich naar de bodem te laten vallen, precies op de plek waar de ring van Bill zou zijn gevallen.

Advertisement
Youtube / Merman Mike

Youtube / Merman Mike

Bij zijn tweede poging kon Mike de ring terughalen en toen hij terugkeerde naar de oppervlakte was Bill zo blij dat de kostbare ring weer in zijn handen was dat hij de duiker $1.500 als beloning aanbood. Mike was ontroerd om zoveel dankbaarheid te ontvangen: "Door dit werk te doen, heb ik mijn vertrouwen in de mensheid teruggekregen, omdat iedereen met wie ik spreek altijd zo dankbaar en blij is", zei de duiker, eraan toevoegend: "Ik doe altijd mijn best om alles wat ik vind terug te geven aan de oorspronkelijke eigenaar. Ook al is dat vaak niet gemakkelijk."

Complimenten aan Mike, die met zijn professionaliteit zijn naaste helpt om elke dag een beetje geluk te vinden!

Advertisement