Ze weet een schuld van 30.000 euro af te lossen en wordt rijk: "Ik heb het onnodige opgegeven"

Janine image
door Janine

31 Oktober 2022

Ze weet een schuld van 30.000 euro af te lossen en wordt rijk: "Ik heb het onnodige opgegeven"
Advertisement

Het einde van de maand halen is voor velen ingewikkeld, dat weten we maar al te goed. Soms moet je het onmogelijke doen zodat het je gezin aan niets ontbreekt en om elk levensproject te kunnen voortzetten. Maar laten we eerlijk zijn, dat is niet bepaald gemakkelijk. Er zijn momenten waarop je moedeloosheid en druk voelt, juist omdat het geld nooit genoeg lijkt te zijn en je bang bent om het niet te redden.

Een beetje zoals de situatie waarin de hoofdpersoon van dit verhaal zich bevond. Een jonge studente die om haar opleiding af te ronden bijna 30.000 euro aan schulden had opgebouwd, maar die uiteindelijk terugbetaalde en zelfs “iets” opzij wist te zetten. Laten we samen uitzoeken hoe ze dat deed.

via Mirror

Advertisement

Self love is not the same thing as being conceited. ✨Celebrate YOU and all your fabulous glory ✨ #selflove...

Pubblicato da Julie Haneline su Lunedì 19 aprile 2021

Julie Haneline is een 36-jarige vrouw, oorspronkelijk uit Greenville, in South Carolina, die bekend is geworden bij het grote publiek op internet omdat ze vertelde hoe ze erin slaagde een economisch moeilijk moment in haar leven te overwinnen. Met meerdere schulden achter de rug en weinig inkomen zocht de toenmalige studente een manier om uit de problemen te komen en lijkt die te hebben gevonden.

Na momenten van bezorgdheid over haar toekomst, vertelde de vrouw over de methode die niet alleen werd gebruikt om de schuld te dekken, maar ook om te overleven en vervolgens te verdienen. Het begon allemaal met een uitdaging voor zichzelf: een jaar lang zou ze alleen strikt noodzakelijke dingen kopen, om het overbodige te vermijden en zoveel mogelijk te sparen.

"Ik had altijd slechte keuzes gemaakt voor mijn aankopen - vertelde ze - ik gaf veel geld uit aan nieuwe kleding en ik kon mezelf niet onder controle houden. Eerst zette ik wat opzij om schulden af ​​​​te betalen, daarna ging ik door met het creëren van een fonds. De opofferingen waren er veel en ik deelde het huis ook met een huisgenoot, ik vond het niet zo leuk, maar ik moest wel”.

Advertisement

A strong woman accepts both compliments & critism graciously, knowing that it takes both sun & rain for a flower to grow...

Pubblicato da Julie Haneline su Martedì 13 aprile 2021

Kleine of grote trucs die Julie hielpen en haar het gewenste resultaat gaven. Na een tijdje begon ze zelfs te “verdienen” totdat ze haar eerste huis kon kopen, het tweede, het derde en nu heeft ze in totaal vier eigendommen. Een daarvan wordt door haar bewoond, de anderen zijn echter verhuurd.

Welk advies wil ze geven aan degenen die willen sparen en wat opzij willen zetten? "We moeten stoppen met uitgaan, uit eten gaan of uitgaan in clubs - verklaarde ze - niet winkelen en geen overbodige abonnementen, ook niet in de sportschool. Het zou raadzaam zijn om de auto zo min mogelijk te gebruiken en je met de fiets te verplaatsen. Ook heb ik schoonheidsbehandelingen, kapper, manicure en pedicure opgegeven". En zo nog meer opofferingen, voor zichzelf en haar portemonnee.

Ondanks dat ze een evenwichtige situatie had bereikt, bekende de vrouw dat ze nog steeds een maand per jaar "geen onnodige uitgaven" doet. Een systeem om haar "schat" te blijven vergroten. "Een maand per jaar een extra inspanning leveren is geen groot probleem en wie dat niet doet, kan altijd limieten stellen in een categorie naar keuze en vervolgens uitbreiden".

Trucs die voor haar heel goed werkten. Zou jij het kunnen?

Advertisement