Hotelreceptioniste slaagt erin een ongelooflijke kalmte te bewaren tegenover een onbeschofte klant

Janine

03 November 2022

Hotelreceptioniste slaagt erin een ongelooflijke kalmte te bewaren tegenover een onbeschofte klant
Advertisement

Elke dag nauw samenwerken met het publiek is helemaal niet gemakkelijk: veel klanten "vergeten" namelijk de goede manieren en toewijding die een werknemer investeert in het uitvoeren van zijn werk, waardoor ze enigszins ongepast en zelfs onbeleefd worden. Dit maakt iemands werk natuurlijk nog zwaarder op psychologisch niveau, omdat je kalm en professioneel moet blijven, zelfs als iemand je niet respecteert. Een jonge vrouw die als receptioniste in een hotel werkt, weet dit maar al te goed en heeft een onaangename episode op TikTok gedocumenteerd.

via TikTok / localtumbleweed

Advertisement

TikTok / localtumbleweed

De jonge vrouw, van wie we alleen de nickname kennen als "Localtumbleweed", legde in een reeks video's uit dat een man aanvankelijk via het hotel een kamer had geboekt met twee queensize bedden en een uitklapbare slaapbank, maar deze vervolgens annuleerde omdat het te duur was. Vervolgens boekte hij de kamer met tweepersoonsbed en slaapbank via de boekingswebsite Booking.com. Op die site maakte de man echter een fout, omdat hij een kamer met meer bedden nodig had, dus vroeg hij de receptioniste om het op te lossen.

Helaas was het hotel volgeboekt en legde het meisje uit dat ze niet kon ingrijpen om de boekingsproblemen op de sites buiten het hotel of in de apps van derden op te lossen. Dit maakte de cliënt woedend, die op een intimiderende manier begon te spreken.

TikTok / localtumbleweed

Door de hele video heen vraagt ​​de man de vrouw dringend om iets aan de reservering te doen, maar ze blijft hem vertellen dat het hotel volgeboekt is. De klant stelt zelfs voor om zijn reservering om te wisselen met die van iemand anders, met de vraag: "Wie heeft zich niet geregistreerd en welk ander hotel is beschikbaar met meer bedden?". Ze antwoordt dat hij zijn reservering kan annuleren of de kamer kan nemen, maar hij is niet blij met beide keuzes. Vervolgens probeert hij de werkneemster de schuld te geven en zegt: "Waar wacht je nog op om er iets aan te doen?" en suggereert dat zijn familie in de auto moet slapen als ze geen andere kamer kan vinden.

Op een gegeven moment komt een hotelgast die getuige was van de scène tussenbeide en suggereert dat de kinderen op de uittrekbare bank zouden kunnen slapen, maar de vader van het gezin antwoordt dat "het zijn zaken niet zijn". De man wordt steeds bozer en vertoont gedrag dat ronduit onbeschoft is. Aan het einde van de video geeft hij het op en annuleert hij de reservering.

De video werd meer dan 4 miljoen keer bekeken en gebruikers prezen de professionaliteit van de jonge vrouw. Gedurende de hele situatie verhief ze nooit haar stem of verloor ze haar geduld, en slaagde erin het probleem met de minst mogelijke gevolgen aan te pakken. De jonge vrouw zou ongetwijfeld hebben willen schreeuwen of hem op zijn nummer willen zetten, maar haar grote professionaliteit verhinderde haar om zich tot zijn niveau te verlagen en dit werd dubbel gewaardeerd door gebruikers. Zou jij rustig kunnen blijven met zo'n klant?

Advertisement