Blond, blauwe ogen en gespierd: de 35-jarige priester die aan crossfit doet en waar vrouwen gek op zijn

Janine

03 November 2022

Blond, blauwe ogen en gespierd: de 35-jarige priester die aan crossfit doet en waar vrouwen gek op zijn
Advertisement

Steeds meer mensen beginnen de sport te benaderen met crossfit, een zeer gevarieerde en extreme motorische discipline, die alle spieren van het lichaam onder druk zet. Zowel mannen als vrouwen beoefenen het, met een mannelijke voorliefde omdat de activiteit de spieren versterkt en ook op esthetisch vlak lijken de resultaten vrij duidelijk. Het is bekend dat vrouwen bepaalde zones, zoals kuiten of benen, liever niet teveel stimuleren om te fors te worden. Kortom, hoewel het een zeer wijdverbreide praktijk is, had je misschien nooit verwacht dat er ook... een priester was die het beoefent! De hoofdpersoon van dit verhaal is in feite de pastoor die je gewoonlijk elke zondag in de plaatselijke kerk ontmoet.

via Instagram / crossfitpriest

Advertisement

Oskar Arngarden is een 35-jarige Zweedse priester die op 27-jarige leeftijd zijn spirituele reis begon. Het is op het eerste gezicht duidelijk dat hij niet de klassieke pastoor van de wijk is: lang, blond, blauwe ogen, getatoeëerd en gespierd. In plaats van een priester, lijkt Oskar meer op een model of een internationaal bekende sportman. In werkelijkheid is Oskar priester van de lutherse kerk van Zweden, maar hij is ook een liefhebber van crossfit, daarom heeft hij een Instagram-account waarop hij zijn intense trainingssessies deelt, ook zonder shirt.

Instagram / crossfitpriest

Op sociale media geeft Oskar echter niet op het woord van God te verspreiden: "Hoe belangrijk is het om naar elkaar te luisteren en tijd voor elkaar te nemen: relaties zijn echt wat ons rijk maakt", zo is bijvoorbeeld te lezen in het bijschrift onder een selfie van hem in religieuze kleding. "Mijn relatie met God is gebaseerd op gebed, daarom waardeer ik woorden als 'dank je wel’, 'sorry' en 'help'. Deze drie woorden maken me bewust van wat goed is voor mijn leven, het leert me elke dag te vechten" schreef hij onder een andere foto.

Advertisement

Instagram / crossfitpriest

Het spreekt voor zich dat zijn foto's op Instagram vooral door het vrouwelijke publiek zeer gewaardeerd worden en dat iedereen verbijsterd is wanneer ze ontdekken dat Oskar een man van de kerk is. Hoewel hij verschillende tatoeages op zijn armen heeft, zijn ook die vaak religieus van aard. Zijn Instagram-pagina heeft bijna 30.000 volgers en dit laat zien hoe sterk de nieuwsgierigheid van bepaalde mensen is. Oskar zal niet opgeven het Woord te verspreiden, tussen squats en gewichtheffen, in de hoop de wereld een beetje beter te maken.

Advertisement