x
Moeder doet boodschappen met slechts…
Vader brengt zijn dochter in verlegenheid in het restaurant:

Moeder doet boodschappen met slechts £5 en legt uit wat ze heeft gekocht: het is voor haar een echte “besparings-missie"

16 November 2022 • Door Janine
850
Advertisement

Tegenwoordig moet je een beetje creatief zijn om te kunnen besparen op boodschappen, rekeningen en aankopen, en sommige mensen slagen erin om spreekbuizen te worden van echte “koopjesjachten”. Een van hen is zeker de hoofdpersoon van dit verhaal, een moeder die er elke dag alles aan doet om zelfs te besparen op de kosten van de meest elementaire producten, zoals pasta en brood. Het is natuurlijk erg moeilijk om te generaliseren, aangezien de prijzen sterk variëren van supermarkt tot supermarkt en van stad tot stad. Maar één ding is zeker: de prijzen zijn op dit moment erg hoog. Maar laten we de uitgaven van deze moeder in detail bekijken.


De moeder van dit verhaal startte een TikTok-account onder de naam "costoflivingcrisistips". Als haar nickname nog niet genoeg was om de aard van haar video's te verklaren, voegen we eraan toe dat de vrouw al haar kennis gebruikt om zoveel mogelijk te sparen en rustig de hectische stijging van de kosten van levensonderhoud het hoofd te bieden. Om aan te tonen dat dit een zeer dierbaar en gevoelig onderwerp is voor gebruikers, beginnen we met te zeggen dat het account van deze vrouw wordt gevolgd door meer dan 70.000 mensen. Een van haar video's die bijzonder succesvol was, was die over bijzonder goedkoop boodschappen doen in de supermarkt. De moeder nam de gebruikers mee naar de schappen van een bekende Engelse supermarkt en vertelde vervolgens over de prijzen en wat ze kocht.

Voor slechts £5 kocht de vrouw essentiële producten, waardoor veel gebruikers sprakeloos achterbleven. Laten we eens kijken wat ze kocht:

Basmatirijst voor 45 pence (ongeveer 0,50 eurocent) per kilo; kant-en-klare tomaten-champignonsaus, 500 g, voor 65p (€ 0,76); een pak roomkoekjes Bourbon voor 25p (€ 0,30); een halve kilo korte pasta (penne) voor 35p (€ 0,41) en nog een halve kilo spaghetti voor 23p (€ 0,27); twee blikken tomatenblokjes, 400 g, voor 32p (€ 0,37); twee blikken rijstpudding à 23p (€ 0,27) per 400 g; een blik gekookte bonen op tomatensap à 26p (€ 0,30); Cornflakes voor het ontbijt voor 59p (€0,69); een blik erwten voor 21p (€ 0,24); een volkorenbrood voor 39p (€0,45); vruchtensap voo 89p(€ 1,03).

Voor al deze dingen gaf de vrouw iets minder dan vijf pond uit, oftewel £4,97. Natuurlijk houdt het winkelen van deze moeder niet op bij deze items, omdat veel essentiële voedingsmiddelen zoals vlees en groenten ontbreken, maar het is een goed startpunt voor goedkope wekelijkse boodschappen. Gebruikers waren echter verbaasd over de goedkope voedingsmiddelen die de vrouw kon vinden: "Hoe kan dat, zulke goedkope producten?” vroeg iemand.

Hoe zijn de prijzen in jouw vertrouwde supermarkt? Lukt het je om net als deze moeder goede zaken te doen? Laat het ons weten in de reacties!

Tags: EtenFamilieVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt