Kleuterleider verliest zijn baan na 20 jaar dienst: korte tijd later wint hij de loterij

Janine image
door Janine

04 November 2022

Kleuterleider verliest zijn baan na 20 jaar dienst: korte tijd later wint hij de loterij
Advertisement

Het leven stelt ons soms bloot aan een reeks beslist moeilijke uitdagingen die we allemaal samen het hoofd moeten bieden: wanneer dit gebeurt, is het enige wat je hoeft te doen, één probleem tegelijk te nemen en te proberen weer op de goede weg te komen met het besef dat we al het mogelijke doen opdat alles goed gaat. De heer Joe Camp weet dit heel goed, die, na twee decennia als kleuterleider in Charlotte, North Carolina, VS te hebben gewerkt, werd ontslagen vanwege de gezondheids- en economische crisis van 2020.

via CNN

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Alsof dat nog niet genoeg was, verloor Joe kort daarna zijn vader: "Dat waren de moeilijkste maanden van mijn leven", merkte hij op. "Ik heb ruim 20 jaar als kleuterleider gewerkt, maar ik werd ontslagen omdat de school geen geld meer had. Een maand later stierf mijn vader. Dit bracht me in een moeilijke situatie, maar gelukkig heb ik veel vrienden en familieleden die me steunden door me te vertellen door te blijven gaan, in mezelf te blijven geloven", zei hij.

"Op een ochtend zoals elke andere ging ik naar de winkel en kocht een “Kraskaart” zoals ik gewoonlijk doe en kocht twee loten. Ik won niet met de eerste, dus ik probeerde de tweede, ik kraste het en toen begaven mijn knieën het daar, in die winkel. Ik had €250.000 gewonnen!", vervolgde hij.

Advertisement
YouTube - WCNC

YouTube - WCNC

Het grote bedrag gaf Joe zeker een zucht van verlichting, die zei dat hij het geld voor zijn gezin wilde gebruiken: hij is van plan om te sparen voor de opleiding van zijn dochter en wil een nieuw huis kopen om door te geven aan zijn dierbaren: “Wat ik van plan ben met mijn winst te doen, is een toekomst voor mijn dochter opbouwen. Ik wil iets voor ons hebben. Ik heb nog nooit iets gehad. Niemand heeft iets doorgegeven, en dat is wat ik wil doen", merkte hij op.

Maar daar hield het geluk voor Joe niet op. Na een paar dagen vond hij zelfs een nieuwe baan: "Ik ben onlangs aangenomen in een verkoopcentrum van een autodealer. Het is niet zoals mijn oude baan als leraar, maar het is een goede baan en ik ben er trots op. De overwinning en mijn nieuwe carrière hebben me een betere toekomst gegeven en ik hoop dat mijn verhaal mensen in moeilijkheden zal inspireren: er is altijd hoop", zei hij.

We kunnen het alleen maar eens met hem zijn. Victor Hugo zei het al: "Zelfs de donkerste nacht zal eindigen en de zon zal opkomen".

Advertisement