Ze studeert af en knielt aan de voeten van haar broer: een manier om hem te bedanken dat hij zijn studie voor haar heeft opgegeven

Janine

05 Januari 2023

Ze studeert af en knielt aan de voeten van haar broer: een manier om hem te bedanken dat hij zijn studie voor haar heeft opgegeven
Advertisement

Als iemand een geheime droom heeft, kan hij alles doen wat nodig is om die droom waar te maken, maar als de uitdaging groter is dan verwacht, kost het tijd en de hulp van de mensen die het dichtst bij hem staan, die soms zelfs bereid zijn om een belangrijk offer te brengen om die droom te zien uitkomen.

Een voorbeeld van dit enorme gebaar van belangeloze liefde is het verhaal van een jonge afgestudeerde in Thailand, die beroemd werd op sociale media omdat ze tijdens de diploma-uitreiking aan de voeten van haar broer knielde om hem te bedanken voor de offers die hij had gebracht voor haar opleiding.

via Says

Advertisement
videoTikTok - @chnitakotchasit

videoTikTok - @chnitakotchasit

De jonge Ying Chanita legde uit dat haar moeder rubbersnijder is en niet genoeg verdiende om het gezin te onderhouden; ongeveer 10 jaar geleden besloot haar broer - genaamd Nattapong Chanapol - daarom om te stoppen met het tweede jaar van de beroepsschool om bij te dragen aan hun levensonderhoud. Nadat hij was gestopt, hielp hij zijn moeder met het verzamelen en verkopen van rubber.

De twee wonen vandaag de dag nog steeds bij hun moeder in de provincie Surat Thani in het zuiden van Thailand. Ying zei dat ze destijds, als middelbare scholier, niet had begrepen wat haar broer, nu dertig jaar, had gedaan, maar in deze laatste jaren van de universiteit besefte de jonge vrouw uit Nattapong die enorme opoffering en besloot hem uitbundig te bedanken.

TikTok - @chnitakotchasit

TikTok - @chnitakotchasit

In een video die meer dan 10 miljoen keer is bekeken op TikTok, is te zien hoe de studente uit dankbaarheid de afstudeertoga van haar broer aantrekt. Kort daarna knielt het jonge meisje voor haar broer en al haar klasgenoten aan de Suratthani Rajabhat University.

"Toen ik mijn toga uitdeed zodat mijn broer hem kon aantrekken, deed ik het met mijn hart, wensend dat ook hij zijn moment zou hebben. Omdat mijn broer niet de kans had om te studeren en hij dit fortuin aan mij schonk. Bedankt aan deze jongen die alles heeft opgeofferd voor zijn kleine zusje”, legde Ying uit. Natuurlijk was Nattapong ontroerd door het gebaar van zijn zus: "Toen ik haar in haar toga zag, was ik ontroerd. Ik ben erg blij dat ze kon afstuderen. Haar prestatie zorgde er niet voor dat ik spijt kreeg van de toekomst die ik opgaf. En ik wil mijn jongere zus vertellen dat ik erg trots ben op haar en op de vrouw die ze is geworden", zei hij.

Het is normaal dat familieleden elkaar helpen, maar je toekomst opgeven ten gunste van die van een zus zou niet iedereen doen, dus we willen ons aansluiten bij het koor van de ontvangen complimenten die deze man heeft ontvangen en hem bedanken voor het voorbeeld dat hij heeft gegeven.

Advertisement