Lerares gaat na 50 jaar met pensioen: de hele school zegt haar gedag

Janine image
door Janine

17 Oktober 2022

Lerares gaat na 50 jaar met pensioen: de hele school zegt haar gedag
Advertisement

Het uitoefenen van het beroep van docent is uiterst delicaat: leraren en professoren worden een integraal onderdeel van het leven van hun studenten en hebben niet alleen de taak om hun studenten te onderwijzen, maar ook om ze op te leiden om met de buitenwereld om te gaan. In feite zijn goede leraren in staat om een ​​zeer significante impact te hebben op zoveel levens dat enige waardering voor hun inspanningen bijna ontoereikend lijkt.

Sommigen van hen wijden zelfs hun hele bestaan ​​aan de dienst van hun studenten. Een voorbeeld is docente Sheridan Steelman, die 50 jaar van haar leven op een lyceum werkte.

via Good Morning America

Na een halve eeuw eervolle dienst heeft de vrouw ervoor gekozen om met pensioen te gaan, maar haar leerlingen en al het schoolpersoneel hebben besloten een mooie verrassing voor haar voor te bereiden.

Haar dochter Katherine legde het emotionele moment binnen de muren van het lyceum vast op een video die op Instagram werd gedeeld. In de video zien we de docente Steelman volledig verbijsterd omdat de hele school in de rij staat om haar te begroeten.

Advertisement
Instagram / dr.steelman.reads

Instagram / dr.steelman.reads

De korte video laat zien hoe alle leerlingen onophoudelijk juichen als ze voor de laatste keer uit haar klas komt. Vol emotie loopt de lerares onder applaus door de gangen van de school. Een bijschrift vertelt haar verhaal: "Professor Steelman was pas 22 toen ze op het lyceum begon te werken als lerares Engels. De hele school bracht hulde aan haar op haar laatste werkdag voor haar welverdiende pensioen."

Deze prachtige video heeft gebruikers over de hele wereld ontroerd en heeft meer dan 1,3 miljoen positieve reacties opgeleverd. Katherine legde uit dat haar moeder naast lesgeven ook zes kinderen groot heeft gebracht. Maar er is meer: ​​deze supermoeder en lerares "werd op 67-jarige leeftijd gepromoveerd en dit jaar verscheen haar eerste boek." Een waar voorbeeld om inspiratie uit te halen.

Advertisement