Ex-soldaat reist 640 km om zijn vriendin met het syndroom van Down mee te nemen naar het eindejaarsbal

Janine image
door Janine

03 Februari 2023

Ex-soldaat reist 640 km om zijn vriendin met het syndroom van Down mee te nemen naar het eindejaarsbal
Advertisement

Soms zorgt het leven ervoor dat we speciale mensen ontmoeten die altijd in ons hart zullen blijven vanwege hun oprechtheid en goedheid van geest: ze slagen er vaak in om het leven van hun vrienden en familieleden ten goede te veranderen en zijn zo bescheiden dat ze er nooit iets voor in de plaats willen. Zoals de jonge Emily Wheeler, 18 jaar oud, die lijdt aan het syndroom van Down.

Ze stond op het punt om helemaal alleen naar het eindejaarsbal te gaan toen Andrew Duffy, 32 jaar, een voormalige soldaat, meer dan 400 mijl aflegde om haar zelf naar dit zeer speciale evenement te vergezellen. De twee zijn verenigd door een geweldige vriendschap, maar we vertellen je er wat meer over.

via Dailymail

Advertisement

De voormalige soldaat ontmoette Emily in 2014: "Ik was op de bruiloft van mijn vriend David Findlay en de bruid was Vikki, de moeder van Emily. Sindsdien is dit schattige meisje mijn beste vriendin geworden", zei Andrew. De man lijdt aan posttraumatische stressstoornis sinds hij in 2004 het leger verliet en Emily heeft hem er doorheen geholpen.

"Zij was de enige persoon die begreep wat ik doormaakte. Ik denk niet dat ik hier vandaag zou zijn als zij er niet was geweest, ik kan eerlijk zeggen dat dit meisje mijn leven heeft gered. Toen ik hoorde dat ze niemand had om haar mee te nemen naar het eindejaarsbal, was ik echt boos - wie zou haar niet willen meenemen? Er was geen twijfel mogelijk, ik moest naar Devon gaan en haar persoonlijk begeleiden. Ik heb het niet gedaan voor enige vorm van erkenning, ik wilde gewoon de hele nacht met haar dansen en plezier hebben”, legde Andrew uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Na 400 mijl te hebben gevlogen en twee uur te rijden, verscheen Andrew bij Emily's huis met een boeket roze rozen en vroeg haar om met hem naar het bal te gaan. Kort daarna gingen de twee naar het feest en werd Emily zelfs tot koningin van het bal gekozen.

Andrew, die nu vrijwilligerswerk doet om andere mensen met dezelfde problemen te helpen, zei: "Emily heeft een enorme invloed gehad op mijn herstel, ik denk omdat ze zo'n pure geest is. Als ik tijd met haar doorbreng, absorbeert ze elk grammetje negativiteit, het is echt ongelooflijk”.

We hopen dat ze veel meer tijd samen door kunnen brengen en dag na dag hun geweldige vriendschap kunnen cultiveren.

Advertisement