Twee kinderen geven hun grootvader een "steen" die ze hadden gevonden op het strand: het was een niet-ontplofte granaat

Janine image
door Janine

07 November 2022

Twee kinderen geven hun grootvader een "steen" die ze hadden gevonden op het strand: het was een niet-ontplofte granaat
Advertisement

Verbeelding en fantasie zijn ongetwijfeld de superkrachten van kinderen, die altijd plezier lijken te hebben in het creëren van denkbeeldige werelden en fantastische verhalen. Soms kan te veel fantasie "gevaarlijk" zijn, maar alleen als je niet onder toezicht staat van een volwassene die bepaalde dingen duidelijk kan uitleggen. Zo haalden twee kinderen de krantenkoppen dankzij de merkwaardige ontdekking van een "steen", die zo bijzonder was dat de twee hadden besloten deze aan hun grootvader te geven. Jammer dat het geen ongevaarlijke steen was.

via Facebook / Protezione Civile Basso Garda

Advertisement

Wat is er mis met het oprapen van stenen op het strand? Niets natuurlijk, tenzij je iets bijzonders tegenkomt, dat de verschillende aard van het object in kwestie zou kunnen verraden. Twee kinderen van 6 en 7 jaar pakten een steen op het privé-strand van hun grootouders, aan het meer, zoals iedereen zou doen, aangetrokken door de ongewone vorm van de steen en overtuigd van de natuurlijkheid van hun gebaar. Die steen was zo anders en zo bijzonder vergeleken met alle andere die ze tot dan toe in het water hadden gegooid, dat de twee besloten hem aan hun grootvader te geven. Eenmaal thuis gaven ze de steen aan hun opa, die meteen de verschrikkelijke fout besefte: wat zijn kleinkinderen hadden opgepakt was geen steen, maar een niet-ontplofte granaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Advertisement

De grootvader bleef heel rustig om zijn kleinkinderen niet bang te maken, maar hij pakte onmiddellijk de granaat en legde hem op de grond in de tuin, op veilige afstand van iedereen. Vervolgens waarschuwde hij de autoriteiten die onmiddellijk ter plaatse tussenbeide kwamen. De explosieve opruimingsdienst nam maatregelen om de bom met grote vaardigheid onschadelijk te maken, zozeer zelfs dat in ongeveer veertig minuten de situatie weer in volledige veiligheid was. Ook was de bom gedurende de hele procedure omringd door zandzakken.

Deze grootvader slaagde erin kalm te blijven bij zo'n gevaarlijk object en iedereen in veiligheid te brengen. Had jij ook zo weten te reageren?

Advertisement