x
Hij kan de bijdrage voor het bejaardentehuis…
Stewardess ontmoet na 30 jaar favoriete lerares: Ze gaat voor het eerst eten bij de ouders van haar vriend: ze vragen haar om haar deel te betalen

Hij kan de bijdrage voor het bejaardentehuis niet betalen: een bejaarde man werd weggestuurd en op straat achtergelaten

05 November 2022 • Door Janine
1.426
Advertisement

Oudere mensen vertegenwoordigen de geschiedenis, het verleden dat in de loop van de tijd voortduurt en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het zijn die vaders, moeders, en grootouders die ons gezelschap houden en een steunpilaar zijn die niet kan worden opgegeven. Om deze reden is het belangrijk om voor hen te zorgen en hen bij te staan, vooral wanneer ze bejaard zijn en ze niet langer in staat zijn om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Er zijn situaties waarin dit ingewikkelder is en hulp van buitenaf nodig is. Dan bepaal je een structuur waar je je dierbare kunt toevertrouwen. Jammer dat het niet altijd een goede keuze is en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar het bewijs van.


Carlos Julio Vivas is een 96-jarige man die werd begeleid naar een bejaardentehuis waar hij de nodige zorg en aandacht had moeten krijgen. Een tijdlang ging alles goed, maar toen was er een onverwachte situatie die de gang van zaken veranderde.

Door verschillende problemen waren de familieleden van de bejaarde man niet in staat de maandelijkse bijdrage te betalen. De vertraging in de betalingen werd niet gewaardeerd door het huis in Soacha, in Colombia, waardoor de beslissing werd genomen om de man weg te sturen en hem op straat achter te laten. Een specifieke afbeelding daarvan is het web rondgegaan waar je de arme Carlos alleen en verdrietig ziet zitten op een witte stoel.

De beslissing zorgde, zoals normaal is, voor discussie en verontwaardiging. De ex-schoondochter van de man, Marisol Barrios, kwam ook tussenbeide om te vertellen wat er is gebeurd: "Ik wil de stichting Los Angeles de Dios publiekelijk aanklagen - zei de vrouw - Mijn schoonvader werd in dat gebouw al enige tijd geleden opgenomen en de laatste 3 maanden heeft de familie niet de mogelijkheid gehad om te betalen en hebben ze hem op straat gezet”.

De situatie heeft zoveel opschudding veroorzaakt dat het kantoor van de burgemeester een onderzoek heeft geopend om de redenen voor dit gebaar te begrijpen, en de wettelijke vertegenwoordiger van de faciliteit heeft ingegrepen om de positie van het bejaardentehuis uit te leggen. Volgens deze zou Carlos niet op straat zijn achtergelaten, maar gewoon zijn teruggekeerd naar zijn familie omdat ze de maandelijkse bijdragen niet konden betalen.

Wat de waarheid ook is, het is belangrijk om te onthouden dat ouderen onze wortels zijn en dat we, als ze in nood zijn, ervoor moeten zorgen dat ze nooit de nodige aandacht missen, zodat we voor hen een beetje kunnen doen wat ze voor ons hebben gedaan.

Tags: AbsurdOuderenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt