“We verwachtten een tweeling, maar we konden ze niet allebei houden': stel doet afstand van een van hun dochters

Janine image
door Janine

09 November 2022

“We verwachtten een tweeling, maar we konden ze niet allebei houden': stel doet afstand van een van hun dochters
Advertisement

Een baby krijgen is de droom van veel mensen, maar wanneer je van plan bent om je gezin uit te breiden, moet je ook aan het financiële aspect denken. Dit mag namelijk niet worden onderschat, want kinderen hebben veel behoeften en het is essentieel dat het hen nooit aan iets ontbreekt.

Zo zijn er stellen die besluiten het ouderschap uit te stellen voor een betere tijd en anderen die daarentegen de keuze voortzetten, vol vertrouwen in de toekomst die hen te wachten staat. Weer anderen bevinden zich, hoewel onwillig, in deze situatie en moeten er op elke mogelijke manier mee om zien te gaan. Zoals het stel van dit verhaal overkwam.

via Hungary Postsen

Advertisement

Dawn Voris is een 60-jarige vrouw uit Indiana die vertelde hoe zij en haar man Clint With erachter kwamen dat ze een tweeling verwachtten. Als het hen echter aan de ene kant gelukkig maakte, wisten ze aan de andere kant dat ze financieel niet in staat zouden zijn om beide meisjes op te voeden. Dit bracht hen uiteraard in grote moeilijkheden en omdat ze moesten beslissen over hun toekomst, verborgen ze voor iedereen, inclusief hun ouders, dat er twee kinderen op komst waren.

De vrouw zei lang over de situatie na te hebben gedacht, maar realiseerde zich helaas dat het voor hen onmogelijk zou zijn om een soortgelijke last te dragen. "Onze banen stonden op het spel - zei de vrouw - en onze families hielpen ons al veel. We zijn er amper in geslaagd om uit die moeilijke situatie te komen". Daarom wendden ze zich met tegenzin tot een structuur die zich bezighield met adopties en besloten ze dat een van de twee meisjes zou worden toevertrouwd aan een ander gezin.

"Ik voelde ze in me groeien en mijn liefde nam elke dag toe, maar ik wist dat ik ze niet allebei kon houden - biechtte de vrouw op - ik wilde dat ze een gelukkig leven zouden krijgen en de enige manier was om er een op te geven. Maar welke? Het was een moeilijke keuze, maar die moest toch gemaakt worden. Dus hebben we besloten dat de tweede die geboren zou worden geadopteerd zou worden".

Advertisement

Toen de kleine Mikayla en Becky werden geboren, zei de vrouw dat ze de hand van het meisje vasthield waarvan ze een paar ogenblikken daarna zou scheiden. De situatie was helemaal niet gemakkelijk om mee om te gaan, ook niet in de maanden na de geboorte en tijdens de groei van haar baby. Ze moest steeds aan Becky denken die er niet was en het verdriet bleef.

Zo'n geheim bewaren was niet gemakkelijk voor het echtpaar, vooral niet toen Mikayla opgroeide en om een ​​broertje of zusje vroeg. "We hadden onze dochter opgegeven - vervolgde Dawn - we konden er niet eens aan denken om nog een kind te krijgen”. Maar na 20 jaar gebeurde er iets ongelooflijks.

De vereniging die de adoptie van Becky had geregeld, nam contact op met het stel en vertelde hen dat het meisje had gevraagd om hen te ontmoeten, en zo gebeurde. De angst van dat moment was groot voor zowel Dawn als haar man, maar boven alle verwachtingen ging de ontmoeting heel goed en gedurende enige tijd stabiliseerde de band tussen hen. De positiviteit van deze situatie was zo groot dat de vrouw uiteindelijk besloot om met Mikayla over haar zus te praten.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het meisje was volgens haar moeder diep geschokt en vroeg haar om kennis te maken met haar tweelingzus. Te bedenken dat ze al zo lang een zusje wilde hebben, en erachter komen dat ze er altijd een had gehad, maakte Mikayla dolgelukkig. Het moment van de ontmoeting was een enorm gevoel van geluk, jammer helaas dat het niet lang duurde. Na enige tijd besloot Becky namelijk om de relatie met haar oorspronkelijke familie weer te beëindigen waardoor Dawn haar dochters niet meer samen kan zien.

Laten we hopen dat de toekomst nog wat verrassingen voor hen in petto heeft en dat Becky zich vroeg of laat met hen zal herenigen.

Advertisement