Ze weigert haar stoel in de eersteklas af te staan ​​aan een oude vrouw: ze werd geprezen om haar keuze

Janine

07 November 2022

Ze weigert haar stoel in de eersteklas af te staan ​​aan een oude vrouw: ze werd geprezen om haar keuze
Advertisement

We weten heel goed dat bij opvoeding en het burgerleven bepaalde regels moeten worden nageleefd. Of ze nu geschreven zijn of niet, het is altijd belangrijk om ze in gedachten te houden om te voorkomen dat we respectloos zijn, vooral tegenover oudere mensen. Zo is het altijd aan te raden om oudere mensen de plaats in het openbaar vervoer af te staan, zodat ze comfortabeler kunnen reizen. Maar als dit niet mogelijk is omdat het een probleem voor ons creëert, wat moeten we dan doen?

De hoofdpersoon van dit verhaal bevond zich in een vergelijkbare situatie, dus besloot ze haar verhaal op Reddit te vertellen en er advies over te vragen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

In een bericht dat op de site is gepubliceerd, sprak een 32-jarige met gebruikers over haar ervaring tijdens een treinrit. De jonge vrouw keerde terug na twee lange weken te hebben gewerkt en reisde van Londen naar Aberdeen en aangezien de reis ruim 7 uur zou duren, had ze besloten een comfortabele stoel in de eerste klas te boeken. "Ik wist dat ik tijdens de reis zou moeten werken, dus - zei de vrouw - heb ik een enkele plaats gereserveerd waar ik op geen enkele manier gestoord zou worden. Dit alles lang voor de vertrekdatum". Maar toen ze instapte, gebeurde er iets heel onaangenaams.

"Ik stapte in de trein en nam plaats - vervolgde de auteur van de post - Het was een van de priority zitplaatsen die gewoonlijk gereserveerd waren voor mensen met moeilijkheden. Op hetzelfde moment dat ik plaats nam, arriveerde een vrouw van ongeveer 60 jaar die, met een onbeleefde hoofdknik, wees naar het bord boven de stoel waarop stond dat de stoel gereserveerd was". Een gebaar dat indirect het verzoek betekende om op te staan ​​en de plaats af te staan. Wat de jonge vrouw niet deed.

Na meerdere keren aan de vrouw te hebben uitgelegd dat ze volledig het recht had om het te gebruiken, moest de vrouw een medewerker roepen om de situatie op te lossen. Op zijn beurt probeerde deze haar te vertellen dat het beter zou zijn om van stoel te wisselen en nodigde haar uit om naar de tweede klas te gaan, een oplossing die de 32-jarige wederom niet in overweging nam.

Massachusetts Office Of Travel & Tourism/Flickr - Not the actual photo

De 60-jarige vrouw had een kaartje waarmee ze op elke trein kon stappen, maar haar geen zitplaats garandeerde, terwijl de hoofdpersoon van het verhaal ruim van tevoren had geboekt en er ook veel voor had betaald. Daarom besloot ze het niet op te geven, ten nadele van de vrouw. Hetzelfde als andere eersteklaspassagiers deden, dus de 60-jarige werd vergezeld door het treinpersoneel naar een andere wagon.

Dit maakte de auteur verward en verbitterd, zozeer zelfs dat ze op internet om een ​​mening wilde vragen. Gebruikers die een reactie achterlieten waren het met haar eens en gaven het transportbedrijf de schuld voor het verkopen van stoelen tegen zeer hoge prijzen die gereserveerd hadden moeten blijven.

Wat denk jij ervan? Zou je je plaats hebben afgestaan, of zou je daar zijn blijven zitten?

Advertisement