60-jarige moeder doet mee aan schoonheidswedstrijd: "Ik hou van mijn leeftijd en heb me nog nooit zo mooi gevoeld"

Janine image
door Janine

10 Januari 2023

60-jarige moeder doet mee aan schoonheidswedstrijd: "Ik hou van mijn leeftijd en heb me nog nooit zo mooi gevoeld"
Advertisement

De schoonheidsnormen die door sociale media en de huidige maatschappij worden opgelegd, zorgen er vaak voor dat een vrouw zich onzeker voelt zodra ze de drempel van 30 jaar is gepasseerd, maar we mogen ons natuurlijk niet laten beïnvloeden: er zijn veel vrouwen van middelbare leeftijd die twintigers jaloers kunnen maken vanwege hun buitengewone uiterlijk.

Een klassiek voorbeeld hiervan is een geweldige moeder van 4 kinderen die ervoor koos om deel te nemen aan Miss Great Britain, voor 45-plussers, door te onthullen dat ze zich op 60-jarige leeftijd nog nooit zo goed heeft gevoeld.

via BBC

Advertisement

Na deelname aan de nationale schoonheidswedstrijd legde Laurie Meisak, een kapster uit Hamilton, Schotland, uit dat ze haar schoonheid ook op middelbare leeftijd heeft leren waarderen: "Door deel te nemen aan de verkiezing heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik hou weer van het leven”, merkte ze op.

Laurie, die ook oma is, behaalde de tweede plaats in de categorie Miss Great Britain Over 45. Haar dochter Amy, 29, deed ook mee aan de verkiezing door in een van de categorieën te winnen. Laurie wordt vaak aangezien voor de zus van haar dochter Amy: "Veel mensen zeggen dat we zussen lijken. Amy en ik lijken veel op elkaar. Ze heeft onlangs haar haarkleur veranderd en lijkt op de mijne, dus lijken we nog meer op elkaar. Soms als ik Amy's foto's bekijk, moet ik nog eens kijken, want ik weet niet of ik het ben en dat gebeurt haar ook vaak”, merkte ze op.

Advertisement

Pratend over haar deelname aan Miss Great Britain, legde Laurie uit dat ze zich aanvankelijk onzeker voelde: "Er is altijd een beetje twijfel: 'Moet ik het wel of niet doen op mijn leeftijd?' Maar weet je wat? Ik vind het heerlijk om mijn leeftijd te hebben. Ik denk dat je na het krijgen van vier kinderen, of in ieder geval veel kinderen, wat zelfvertrouwen verliest omdat het lichaam onvermijdelijk verandert. Deelname aan Miss Great Britain heeft me de boost van eigenwaarde teruggegeven die ik nodig had."

Deze ervaring leerde Laurie een heel belangrijke les waarvan ze hoopt dat vele anderen van haar leeftijd ook zullen leren: "Geen enkele vrouw zou het gevoel moeten hebben dat ze over haar uitgerekende datum heen is. Er bestaat niet zoiets als een deadline." En we hopen oprecht dat deze boodschap iedereen bereikt, mannen of vrouwen, die zich niet meer in topvorm voelen.

Advertisement