"Mijn vrouw maakte me wakker om de kinderen naar school te brengen, maar ik deed het niet: ben ik fout?"

Janine

06 December 2022

Advertisement

Ouder zijn is de mooiste "baan" ter wereld, maar ook de meest veeleisende: er zijn geen "vrije dagen" van je kinderen en je moet 24 uur per dag, 7 dagen per week de leiding nemen over je verantwoordelijkheden. Om deze reden proberen stellen meestal hun dagelijkse taken in evenwicht te brengen met een beetje organisatie, zodat alles niet te vermoeiend wordt.

Maar wat als een van de twee ouders een moeilijke periode doormaakt? Dit is wat er gebeurde met een jonge vader, die online om advies heeft gevraagd.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn vrouw Sonia is een thuisblijfmoeder en zorgt voornamelijk voor onze twee kinderen van 7 en 5 jaar. Ik probeer haar te helpen met de kinderen als ik thuiskom, ik weet dat thuisblijfmoeder zijn behoorlijk vermoeiend is en dat helpen met huiswerk, eten klaarmaken en voor de kinderen zorgen uitputtend kan zijn. Als ik thuiskom, maak ik het avondeten klaar, doe ik de afwas en breng ik wat tijd door met onze kinderen, zodat zij ook tijd heeft om te ontspannen", schreef de jonge vader.

De man legde uit dat hij nogal vermoeiende weken achter de rug had, vooral betreft zijn werk. Door de werkdruk sliep hij slechts 3 of 4 uur per nacht, maar ondanks alles probeerde hij zijn vrouw niet nog meer te belasten en zei hij niets tegen haar.

"Op een dag ging ik naar de dokter omdat ik zo moe was en hij zei dat ik een week vrij moest nemen. Toen ik thuiskwam, sprak ik er met mijn vrouw over en ze leek het te begrijpen. Ik vroeg haar om me een dag vrij te geven van alles, want die nacht zou ik proberen zoveel mogelijk te slapen om weer in vorm te komen. Ze antwoordde dat het prima was, dus ik bood haar aan hetzelfde te doen omdat ik weet dat ze net zo moe is”, vervolgde hij.

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik viel om 21.00 uur in slaap en werd wakker toen Sonia me vertelde dat ik de kinderen naar school moest brengen. Ik herinnerde haar aan onze afspraak en ze vertelde me dat ik dat altijd deed en dat ik dat die ochtend ook moest doen omdat ze andere verplichtingen had. Ze vertelde me ook dat ik, moe of niet, nog steeds een vader ben en moet doen wat van me verwacht wordt. Ik geef toe dat ik mijn geduld verloor en tegen haar schreeuwde dat ik slaap nodig had en dat ze me had moeten laten liggen zoals we de avond ervoor hadden afgesproken. Ze was sprakeloos, nam de kinderen mee en bracht ze naar school, terwijl ik weer naar bed ging. De volgende twee dagen hebben we niet meer gepraat dan nodig was", concludeerde hij, terwijl hij gebruikers vroeg hoe hij zich moest gedragen.

Het internet gaf de vader helemaal gelijk: "Als een dokter je zegt te rusten, moet je rusten. Ik zou iemand niet wakker maken tenzij het echt dringend was", schreef een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement