Ze werkt op een school als conciërge, jaren later wordt ze de meest geliefde lerares van het instituut (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

14 November 2022

Ze werkt op een school als conciërge, jaren later wordt ze de meest geliefde lerares van het instituut (+ VIDEO)
Advertisement

Het is niet altijd mogelijk om je dromen te realiseren, maar dit betekent niet dat je de hoop moet verliezen: met het juiste geduld, doorzettingsvermogen, inzet en toewijding is alles mogelijk. Dit werd ruimschoots aangetoond door mevrouw Wanda Smith, een vrouw die in Texas, Verenigde Staten woont, die er altijd van gedroomd heeft om lerares op een basisschool te worden, maar die - na haar afstuderen - haar levensplan opzij moest zetten om voor haar moeder, haar zussen en haar drie kinderen te zorgen.

via Today

Advertisement
Linkedin / Wanda Smith

Linkedin / Wanda Smith

Maar liefst negen jaar lang volgde Wanda avondlessen, zorgde ze tegelijkertijd voor haar drie kinderen en riskeerde ze meerdere keren voortijdig van school te gaan omdat ze ook voor haar moeder en zussen in moeilijkheden moest zorgen. Om voor haar gezin te zorgen, werkte Smith vele uren per dag als toezichthouder van de schoolbus en conciërge voor het Brenham Independent School District in haar geboorteplaats. Ze stond om zes uur 's ochtends op voor haar baan als toezichthouder, kwam thuis om voor haar kinderen en moeder te zorgen en werkte daarna van 15:00 uur tot 23:00 uur als conciërge.

"Soms kon ik niet slapen. Ik heb mijn werkuren nooit geteld, ik deed het werk alleen omdat het moest", zei ze. Na jarenlang haar dromen op te offeren voor anderen, besloot Wanda eindelijk dat het haar beurt was. Ze schreef zich in bij een plaatselijke universiteit waar ze haar diploma behaalde. Daarnaast behaalde ze in 2010 een Bachelor of Science aan de Sam Houston State University, waardoor ze een gecertificeerde docente werd. "Zonder de steun van mijn man en mijn drie prachtige kinderen had ik het nooit gered", zei de vrouw dankbaar.

Advertisement

Smith keerde daarna terug naar Brenham Elementary School als lerares in het eerste leerjaar, op dezelfde school waar ze als conciërge had gewerkt. "Elke dag, wanneer ik voor mijn leerlingen sta, weet ik dat ik eindelijk mijn droom leef", merkte ze op.

"Wanda Smith is het portret van de Amerikaanse lerares. Ze is een inspiratie voor ons allemaal", zegt Kim Rocka, de directrice van de Brenham Basisschool.

We kunnen deze geweldige vrouw alleen maar complimenteren, die tot het einde heeft gevochten om haar droom te realiseren: geweldig!

Advertisement