3-jarig meisje vermaakt het web met haar gebaren: "Ze lijkt wel een oma uit Zuid-Italië" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

11 November 2022

3-jarig meisje vermaakt het web met haar gebaren: "Ze lijkt wel een oma uit Zuid-Italië" (+ VIDEO)
Advertisement

Non-verbale communicatie is net zo belangrijk als de verbale in het communicatieproces. Weten hoe te communiceren, betekent in feite niet alleen luisteren naar wat onze gesprekspartner te zeggen heeft, maar ook weten hoe lichaamstaal te interpreteren: gezichtsuitdrukkingen, handgebaren, de genomen afstanden, enz...

In sommige landen lijkt het er op dat de taal hand in hand gaat met de gebaren van de handen. Laten we bijvoorbeeld de Italiaanse taal nemen: heb je ooit een Italiaan gezien die zijn handen niet gebruikt als hij spreekt? Waarschijnlijk niet, en misschien is dit wat zijn houding zo speciaal en leuk maakt, althans in de ogen van een buitenlander. Het meisje dat de absolute hoofdpersoon van deze video is, is er niet minder om...

via TikTok / giuseppe_matilde

Advertisement
TikTok / giuseppe_matilde

TikTok / giuseppe_matilde

Italianen zijn over de hele wereld bekend om hun eten en hun typische gebaren, die onvermijdelijk zijn tijdens een gesprek. De hoofdpersoon van deze video, die miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft bereikt, is vooral hilarisch vanwege het enthousiasme waarmee ze vertelt over een meningsverschil die ze had met een vriendinnetje van haar, terwijl ze erop staat het "handgebaar" te maken. Dit is het typische gebaar waarbij de uiteinden van de vingertoppen van alle vingers, inclusief de duim, elkaar raken en een "tasje” vormen. Meestal gaat het gebaar gepaard met een herhaalde handbeweging heen en weer of op en neer, soms met één hand en soms met beide. Afhankelijk van de context kan het gebaar verschillende betekenissen hebben: "Wat wil je?", Of "Wat zeg je nou?”, en ook “Echt niet".

Het kleine meisje genaamd Matilde dat in de video gebaart, vertelt gedreven hoe iemand - vermoedelijk een vriendinnetje van haar - kritiek had op haar rokje.

Advertisement

Het meisje zegt met een hilarische stem en gebaren het volgende (niet letterlijk vertaald): "Ze zei tegen mij 'Maar wat heeft het voor zin om met een minirok rond te lopen?' Stel je voor! Ik heb een minirokje aangetrokken, bemoei je er niet mee.'" Buiten wat Matilde zegt, waardeerden buitenlandse gebruikers vooral haar manier van spreken met haar handen ingesloten in het beroemde “tasgebaar", misschien omdat ze het vaak associëren met het gebaar van een Italiaanse opa of oma.

Hoe je haar ook ziet, het is erg leuk om haar als een volwassene te zien gebaren!

Advertisement