Deze moeder profiteert van het middagdutje van haar kinderen om te genieten van een moment van ontspanning (+VIDEO)

Janine image
door Janine

09 April 2023

Deze moeder profiteert van het middagdutje van haar kinderen om te genieten van een moment van ontspanning (+VIDEO)
Advertisement

We lezen of horen vaak hoe zwaar de toewijding van ouder zijn is: het is een enorme verantwoordelijkheid vanuit veel gezichtspunten en er zijn echt veel middelen voor nodig, niet alleen economische. Als kinderen heel jong zijn en nog maar een paar jaar oud zijn, zijn duizend ogen niet genoeg om op ze te letten en moeten we veel, heel veel energie en geduld hebben. Het hoort bij het leven en dat is oké, de liefde voor een kind en naar een kind kent zijn gelijke niet: zij verdienen al onze aandacht.

We mogen echter niet vergeten ook voor onszelf te zorgen om serener en sterker te blijven: al was het maar om het beste van onszelf te kunnen geven aan onze kinderen, we moeten "de batterijen opladen". In het leuke verhaal van deze gebeurtenis laten we je het kleine moment van ontspanning zien dat een moeder zichzelf toestond.

via Battabox

K/Youtube screenshot

K/Youtube screenshot

De moeder die op de foto's is vereeuwigd en ook in de video aanwezig is, is een Nigeriaanse vrouw die een pauze heeft genomen. We zien de vrouw genieten van een lekker tussendoortje bestaande uit gefrituurde kip en een glas wijn.

Niets bijzonders of opvallend misschien, maar dit kleine moment dat voor velen als vanzelfsprekend wordt beschouwd, zijn voor degenen die ouders zijn en in het bijzonder moeders, een echte zeldzaamheid, een kostbare parel om stevig in de hand te houden.

In feite wordt de routine van een moeder gekenmerkt door zeer vaak hectische ritmes als gevolg van de veelheid aan handelingen die ze moet uitvoeren om aan alle behoeften van haar kleintjes te voldoen: van ze aankleden, voeden, naar school brengen, naar sport brengen, met ze spelen, tot hen een ​​verhaaltje voor het slapen gaan vertellen. Kortom, de taken van een moeder zijn ontelbaar en vooral fulltime: ze kennen geen tijden of pauzes. Dus wat doe je dan?

Advertisement

Precies wat deze moeder deed: ze profiteerde van het middagdutje van haar kleintjes om haar eigen persoonlijke ruimte te creëren, speciaal voor haar. Is tijd voor jezelf maken niet net zo belangrijk als de gezondheid en opvoeding van je kinderen?

Deze vrouw lijkt er precies zo over te denken en ze is niet de enige: de video die ze plaatste kreeg enorm veel positieve reacties waarin veel vrouwen zich solidair toonden met onze hoofdrolspeler. "De rust die we in deze omstandigheden voelen is onbeschrijfelijk", schrijft een gebruiker, "heb je ze toevallig slaappillen gegeven? Omdat mijn kinderen meteen wakker zouden zijn geworden door de geur van eten!”, schrijft een ander, "je verdient het mamma,” voegde nog een ander toe.

Deze en vele andere opmerkingen zijn het levende bewijs dat veel moeders zich met lichaam en ziel aan hun kinderen wijden en zichzelf in alle opzichten opofferen voor hun bestwil. Laten we echter niet vergeten dat niet alleen kinderen bijzonder zijn, maar ook ouders en daarom verdienen ze wat momenten van vrije tijd en tijd om voor zichzelf te zorgen.

Advertisement