"Ik ben te mooi om te werken": influencer veroorzaakt ophef op internet

Janine image
door Janine

09 December 2022

"Ik ben te mooi om te werken": influencer veroorzaakt ophef op internet
Advertisement

Tegenwoordig is het hebben van een vaste baan een fortuin dat vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd: we realiseren ons niet altijd hoe belangrijk het eigenlijk is om een ​​beroep dagelijks uit te kunnen oefenen, vooral wanneer de toegewezen taak vaak repetitief en saai is. In feite zijn er maar weinig mensen die met een glimlach op hun gezicht naar de werkplek gaan, maar het is "de prijs" die men bereid is te betalen om eigen financiële zelfstandigheid te hebben.

Een jonge TikToker heeft gezegd dat ze klaar is om de ontberingen van een betaalde baan op te geven en zegt dat ze "te mooi" is om de moeite te nemen om te werken.

via New York Post

Advertisement
TikTok - @luluhasfun

TikTok - @luluhasfun

Influencer Lucy Welcher deed deze gedurfde uitspraak in een recente video die het web heeft verdeeld. "Ik wil niet de rest van mijn leven werken", verklaarde het meisje aan het begin van de video, die veel views heeft verzameld: “Dacht je dat ik elke ochtend om 6 uur wil opstaan voor de komende 60 jaar? Natuurlijk niet, daar ben ik te knap voor!” voegde ze eraan toe.

Veel gebruikers hebben kritiek geuit op de maker van de inhoud en bestempelden haar als "lui" en "bevoorrecht": "Probeer elke dag om 4 uur 's ochtends wakker te worden en 60 uur per week te werken", schreef een kijker. "Uiterlijk heeft niets met werk te maken en het is triest dat je zo denkt", snauwde een ander. Ondertussen zei een derde botweg: "Wat dacht je ervan om volwassen te worden in plaats van een bevoorrechte prinses te zijn die verwacht dat het leven alles cadeau geeft?” Er zijn echter honderden supporters geweest die hun solidariteit met het meisje hebben betuigd door te zeggen dat ze stressvolle en uitputtende banen hebben.

Advertisement
TikTok - @luluhasfun

TikTok - @luluhasfun

De jonge vrouw verwijderde vervolgens de video en gaf aan dat haar opmerkingen simpele "sarcastische grappen" waren. Lucy deelt namelijk vaak video's waarin ze zich voorbereidt op haar werk en heeft onlangs onthuld dat ze een promotie heeft gekregen, zonder te specificeren wat voor soort werk ze doet.

"Ik begin vandaag aan een nieuwe functie op mijn werk, dus in plaats van handdoeken op te vouwen, zit ik aan mijn bureau", zei ze. "Ik ben erg nerveus om aan een nieuwe taak te beginnen, want hoewel ik er erg mooi, slim en getalenteerd uitzie, ben ik dat niet echt", voegde de TikToker wrang toe, verwijzend naar het feit dat ze in de video misschien had overdreven, zonder dat te specificeren.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement