Ze bekritiseren haar vanwege haar gezichtshaar: ze is het zat en besluit zich niet meer te scheren en een baard te laten groeien

Janine image
door Janine

17 November 2022

Ze bekritiseren haar vanwege haar gezichtshaar: ze is het zat en besluit zich niet meer te scheren en een baard te laten groeien
Advertisement

Soms lijkt het fysieke aspect alles te zijn en als je bepaalde normen niet respecteert, voel je je bijna niet gerechtigd om jezelf te laten zien. Verkeerde en onaanvaardbare ideeën, zeker als je bedenkt dat iedereen zijn rechten heeft en dat het zeker niet de esthetiek is die bepaalt hoeveel en hoe die moet worden toegepast. Een onderwerp dat je aan het denken zet: een imperfectie hebben betekent niet dat je minder waard bent en juist om deze reden hebben velen besloten om bewustwordingscampagnes over dit onderwerp te voeren.

Een voorbeeld hiervan is de vrouw waarover we je willen vertellen. Haar bijzonderheid heeft haar veel problemen veroorzaakt, maar ze heeft een manier gevonden om degenen die haar bekritiseren de mond te snoeren. Laten we haar leren kennen.

via News Week

Advertisement
@thenamesluna_conure/Tik Tok

@thenamesluna_conure/Tik Tok

Annette Lawrence is beroemd geworden op internet vanwege een fysieke eigenschap die haar sinds haar tienerjaren vergezelt. De vrouw, oorspronkelijk afkomstig uit Buckinghamshire, in Engeland, lijdt aan het polycysteus ovariumsyndroom en dit veroorzaakt disfuncties die leiden tot cosmetische onvolkomenheden.

"Tijdens mijn puberteit werd ik geplaagd vanwege mijn uiterlijk - zei de vrouw - ik had overgewicht en last van acne, en toen ik in de twintig was, begon ik ook wat overtollig haar op mijn gezicht te zien groeien. Aanvankelijk was het een niet overdreven beharing op de bovenlip - vervolgde ze - Na verloop van tijd is het steeds dikker geworden totdat het echt haren zijn geworden”.

Advertisement
@thenamesluna_conure/Tik Tok

@thenamesluna_conure/Tik Tok

De disfunctie en de gevolgen ervan hebben de vrouw veel ongemak bezorgd. De kritiek, de opmerkingen op straat, het gegiechel waren nooit prettig, maar volwassen worden betekende ook wennen aan zulke onbeschoftheid. De zaken namen echter een nog negatievere wending toen Annette sociale media gebruikte. "De eerste live-uitzendingen op TikTok waren rampzalig - bekende ze -. Er waren veel pestkoppen die het op mij hadden gemunt en dat deed me lange tijd pijn, maar toen besloot ik te reageren".

Zo nam ze de beslissing om zich niet meer te scheren, wat ze tot dan toe 2 tot 3 keer per week deed, maar om zichzelf te laten zien voor wat ze werkelijk was. Om het bewustzijn van dit onderwerp, dat niet alleen een esthetisch probleem is, maar een gezondheidsprobleem, te bevorderen, heeft ze bovendien besloten een evenement op sociale media te creëren. Ze zou haar baard zo lang mogelijk laten groeien en live laten knippen om geld in te zamelen en te doneren aan een vereniging die vrouwen helpt met hetzelfde probleem als zij.

@thenamesluna_conure/Tik Tok

@thenamesluna_conure/Tik Tok

Grappen maken en observaties maken is tot op zekere hoogte prima, maar in dit soort gevallen moet je grenzen stellen: ongewenste beharing hebben is niet altijd en alleen esthetisch, er zijn veel mensen die ziek zijn en een pathologie hebben om mee om te gaan. Daarom is het altijd beter om na te denken voordat je je overgeeft aan ongepaste opmerkingen. Soms is stilte meer waard dan wat dan ook en misschien betekende de boodschap van Annette dit ook.

Wat vind je van haar verhaal?

Advertisement