"Ik zei tegen mijn zoon dat hij zijn lunch niet meer met zijn beste vriend moest delen: zijn moeder werd woedend"

Janine image
door Janine

29 November 2022

"Ik zei tegen mijn zoon dat hij zijn lunch niet meer met zijn beste vriend moest delen: zijn moeder werd woedend"
Advertisement

Als je je kinderen naar school stuurt, is het ook gemakkelijk om gehecht te raken aan hun vrienden: ze zijn tenslotte even oud en het is altijd leuk om te zien hoe je kleintjes een band opbouwen en hun ervaringen met anderen delen. Maar in hoeverre is het terecht om je ook zorgen te maken over de vriendjes van je kinderen?

Dit is de vraag die een jonge moeder zich onlangs stelde, die er een gewoonte van had gemaakt om de lunch te bereiden voor haar zoon en zijn beste vriend in moeilijkheden, totdat ze om financiële redenen gedwongen werd een drastische keuze te maken, wat leidde tot ruzie met de moeder van de jongen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn zoon Gregory is 13 jaar. Hij ia dit jaar begonnen op de middelbare school. Hij is bevriend met Peter sinds de lagere school. Vorig jaar merkte ik dat Gregory elke dag na school honger had. Hij kwam thuis en at wat. Ik bedacht dat hij een 12-jarige was en liet het gaan”, zei de vrouw. "Er zat me echter iets dwars, en hoewel Gregory me eerst niets vertelde, vertelde hij me uiteindelijk dat Peter altijd zonder eten naar school ging en dat hij hem een ​​deel van zijn eigen eten gaf", vervolgde ze. Dus vanaf die dag begon de vrouw twee lunches te bereiden: een voor haar zoon en een voor zijn beste vriend.

"Dit jaar is alles anders. Om persoonlijke redenen hebben we weinig geld en eerlijk gezegd, gezien de kosten van levensonderhoud, heb ik besloten om geen geld uit te geven om het kind van iemand anders te onderhouden. Ik liet Gregory zitten en vertelde hem dat ik een lunch speciaal voor hem had klaargemaakt. Ik was heel duidelijk: deel het met niemand, ook niet met Peter", legde de moeder uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Gregory volgde mijn instructies op, totdat ik vorige week op een dag een telefoontje kreeg van de moeder van Peter. Ze was woedend dat ik Peter zonder een woord te zeggen had buitengesloten. Ik vroeg haar sinds wanneer het mijn verantwoordelijkheid was om haar zoon te eten te geven en zij antwoordde dat als ze wist dat ik Gregory niet met "te veel eten" naar school zou sturen, ze er zelf voor zou zorgen. Ik vroeg haar of ze zich herinnerde waarom ik hem met twee lunches naar school begon te sturen en ze hing op. Ga ik verkeerd om met de situatie?" vroeg de vrouw.

Het web was het niet helemaal met haar eens en verklaarde dat ze ongelijk had door de ongemakkelijke situatie van de beste vriend van haar zoon niet aan de school te melden: "Ik denk dat je deels gelijk hebt. Het is begrijpelijk dat je de last van het voeden van Peter niet op je kunt nemen. Maar je vermeldde niet dat je contact had opgenomen met iemand op school om hen op de hoogte te stellen van de situatie. Er zijn mensen die zich met dit soort perikelen bezig houden”, aldus een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement