Lerares voelt zich niet lekker en verlaat het werk voortijdig: directrice belt de politie om haar terug te halen

Janine image
door Janine

01 Januari 2023

Lerares voelt zich niet lekker en verlaat het werk voortijdig: directrice belt de politie om haar terug te halen
Advertisement

Het werk is ongetwijfeld een fundamenteel onderdeel van iemands leven en aangezien het het grootste deel van de dag in beslag neemt, is het zeker belangrijk om te proberen in een serene omgeving te werken om je taken in alle rust uit te voeren en problemen te vermijden.

Helaas is dit niet altijd mogelijk en zijn er bepaalde werkgevers die dingen kunnen eisen die aan het absurde grenzen, zoals het dwingen van een werkneemster om terug te keren naar de werkplek ondanks dat ze heeft aangetoond dat ze koorts heeft: dit is wat er gebeurde met een jonge kleuterjuf, die het web om advies vroeg om erachter te komen of ze op de best mogelijke manier met de situatie was omgegaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge lerares woont in Tennessee, Verenigde Staten, en legde uit dat ze op een gewone dag regelmatig naar haar werk ging, maar dat ze 's ochtends wat ongemak begon te ervaren en zich erg moe voelde. De adjunct-directeur merkte haar betraande ogen op en raadde aan om haar temperatuur op te nemen en de thermometer gaf 38,8°C aan: de vrouw gaf haar vervolgens toestemming om de werkplek eerder te verlaten om thuis te gaan rusten.

Eenmaal in het appartement viel de jonge lerares in slaap op de bank. Een uur later hoorde de vrouw aandringend op haar deur kloppen, keek door het kijkgaatje en zag de directrice van haar school: "Ze was woedend: ze schreeuwde dat ik onmiddellijk weer aan het werk moest omdat ik haar niet had gewaarschuwd en ik had geen medisch attest dat mijn ziek zijn aantoonde", legde de jonge vrouw uit, eraan toevoegend dat ze weigerde te openen. Kort daarna kreeg de jonge vrouw een telefoontje van haar moeder die haar belde om erachter te komen wat er was gebeurd, aangezien de directrice contact met haar had opgenomen over haar afwezigheid.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Geërgerd door de situatie deed de vrouw uiteindelijk de deur open en trof naast de directrice ook een politieagent aan die werd gebeld om "haar gezondheidstoestand te controleren". De directrice, steeds geïrriteerder, zei tegen haar: "Je moet onmiddellijk terug naar school, er is niemand die je werkuren kan overnemen". Het meisje, geïrriteerd door de eisen van haar superieur, weigerde terug naar school te gaan.

Daarna vertelde de jonge lerares haar verhaal en vroeg internetgebruikers of ze had overdreven. Het web bewees haar volkomen gelijk en stelde dat de directrice zich niet eens bekommerde om de gezondheid van de kleine leerlingen, aangezien het meisje koorts had en dus besmettelijk kon zijn.

Wat denk jij ervan?

Advertisement