Hij laat zijn klasgenoot zijn examen kopiëren terwijl hij in de rij staat om het in te leveren

Janine image
door Janine

24 Oktober 2022

Hij laat zijn klasgenoot zijn examen kopiëren terwijl hij in de rij staat om het in te leveren
Advertisement

Het komt vaak voor dat je onrustig raakt bij het afleggen van een examen, of het nu op school of op de universiteit is. De tijd om een ​​test af te leggen wordt echter steeds dringender naarmate de tijd om deze in te leveren nadert. In deze gevallen zijn er acties die laten zien wat echte vriendschap tussen klasgenoten is, zij het op een niet erg correcte manier.

Een voorbeeld is de video die Ale Flores op TikTok deelde, waarop het precieze moment te zien was waarop een student een vriend van hem hielp tijdens een examen.

via Sdpnoticias

Advertisement
TikTok - @ale_flores1407

TikTok - @ale_flores1407

Flores deelde de clip op zijn account @ale_flores1407: de video toont het exacte moment waarop een student een examen afrondt, maar voordat hij het vel papier met de antwoorden inlevert, besluit hij het te delen met een vriend van hem. Met zijn armen achter zijn rug in een "wachtende" positie, draait de jongen het ingevulde blad om en laat zijn vriend alle antwoorden kopiëren die hij duidelijk moeilijk wist te vinden. Het lijkt erop dat de jongeman zich niets aantrekt van de gevolgen die dit gebaar met zich mee kan brengen: hij zette zichzelf op het spel om zijn vriend een handje te helpen.

Veel studenten zijn misschien tegen het gebaar: kopiëren is immers de gemakkelijkste manier voor lusteloze studenten, maar onder hen zijn er ook die zich midden in een examen in moeilijkheden of onzeker voelen, zelfs als ze toegewijd zijn aan hun studie.

Advertisement
TikTok - @ale_flores1407

TikTok - @ale_flores1407

Het filmpje op TikTok is al meer dan 8 miljoen keer bekeken. Bovendien heeft de actie van de twee jonge studenten nostalgie gewekt bij de gebruikers die terugdenken aan hun schooljaren. "Het deed me denken aan toen ik het voor mijn klasgenoten deed! Eigenlijk waren het niet al mijn vrienden, maar daar lette ik niet op. Ik hielp altijd degenen die het nodig hadden in deze situaties", schreef een meisje. "Dat is geen vriend: hij is een broer, hou hem ter ere!”, merkte een gebruiker op.

Wat denk jij ervan? Waardeer je het altruïstische gebaar of heb je een hekel aan deze acties ondanks de goede bedoelingen?

Advertisement