Moeder vergeet de luiers van haar zoon: de juf laat een bericht achter op de buik van het kind

Janine image
door Janine

16 Mei 2023

Moeder vergeet de luiers van haar zoon: de juf laat een bericht achter op de buik van het kind
Advertisement

Een kind opvoeden is een grote uitdaging en vooral als alleenstaande ouder is het niet gemakkelijk om overal aan te denken. Toch is het in de ogen kijken van je kind een van de mooiste dingen die ons allemaal kunnen overkomen en de daaruit voortvloeiende gevoelens zijn uniek en onvergetelijk. Het dagelijks leven en de duizenden dingen die we dag in dag uit moeten doen, riskeren echter soms dat we wat aandacht verliezen en het kan gebeuren dat een moeder of vader niet alles onder controle heeft en af en toe wat vergeet.

Dit is wat onze hoofdpersoon overkwam, een 23-jarige alleenstaande moeder die vergat te doen wat de kleuterschool van haar zoon van haar verlangde en voor een nare verrassing kwam te staan.

via CNN

Advertisement
Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum/Facebook

Heather Chisum woonde in Florida met haar 1-jarige Milo toen ze zich in het middelpunt van een onaangename kwestie bevond. Zoals elke werkende ouder die voor haar gezin moet zorgen, heeft ook zij besloten haar kind naar de kleuterschool te brengen, zodat hij een deel van de dag kan spelen en bezig kan zijn en zij tegelijkertijd ruimte heeft voor haar bezigheden.

Alles volgens de norm, tenminste totdat de vrouw voor een nare verrassing kwam te staan. Nadat ze hem zoals elke dag van school had gehaald, ging ze met Milo naar huis en net voordat ze zijn luier kon verschonen, zag ze iets dat haar sprakeloos maakte. Op de buik van haar zoon stond een enorme inscriptie met de tekst: "Mamma, ik heb geen luiers meer, lees alsjeblieft het bericht in het register."

Deze moeder was het schoolregister van haar zoon al een tijdje uit het oog verloren, niet wetende dat er een bericht over luiers in stond. De juf besloot toen nog een bericht voor haar achter te laten, maar op een plek die de vrouw zeker zou opmerken. Vandaar dus de beslissing om op de buik van het kind te schrijven met een onuitwisbare stift wat, het moet gezegd worden, geen goede actie was. Heather heeft verschillende keren geprobeerd de inkt van de buik van de baby te wassen, maar zonder succes. Een episode die ze onder de aandacht heeft gebracht bij verschillende ouders en die een verhitte discussie heeft losgemaakt over de "veiligheid" van de kleintjes in deze structuren.

 

Advertisement

UPDATE: For all of these mothers coming after me and saying I’m negligent, I’m human and I missed a report. ONE. For...

Pubblicato da Heather Chisum su Lunedì 27 gennaio 2020

In werkelijkheid moeten we niet denken dat het overal zo negatief is. Er zijn veel plaatsen waar kinderen zich op hun gemak voelen en verzorgd worden, dit was slechts een uitzondering. Het was voorspelbaar dat de school zijn excuses aanbood aan de moeder: "We zijn op de hoogte van het incident en het spijt ons vreselijk dat we problemen hebben veroorzaakt voor het gezin - zo verklaarden ze -. Het was een schending van onze beroepsethiek door de lerares. De school nam onmiddellijke actie om haar uit haar functie te verwijderen en we zijn aan het reorganiseren om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt."

De lerares had de zaak immers mondeling kunnen communiceren in plaats van voor deze drastische beslissing te kiezen, maar dat was niet het geval en ze betaalde een hoge prijs voor haar fout. Ook de moeder had meer aandacht kunnen besteden aan de aantekeningen over haar Milo, maar met watervaste stift op het lijfje van een kind schrijven is zeker niet de beste oplossing.

Wat zou jij in haar schoenen hebben gedaan?

Advertisement