Hij studeert af en in de video van de uitreiking zegt hij niets geleerd te hebben: de Universiteit straft hem zwaar

Janine image
door Janine

28 Februari 2023

Hij studeert af en in de video van de uitreiking zegt hij niets geleerd te hebben: de Universiteit straft hem zwaar
Advertisement

Voor de meeste jongeren symboliseert het moment van afstuderen een echte overwinning: ze zijn eindelijk "vrij" om hun boeken opzij te leggen. Velen zullen zich de universitaire examens herinneren als een van de meest stressvolle momenten van hun hele leven. Gelukkig is de universiteit niet alleen stress, maar ook een plek om nieuwe vrienden te maken en grappen te maken met studiegenoten, als je maar niet te ver gaat. Jonathan de Jesús, een jonge Venezolaan die afstudeerde in verpleegkunde, moest een hoge prijs betalen omdat hij te ver was gegaan met zijn grappen over de universiteit. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Eluniversal

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De man plaatste een humoristische video op sociale media, waarin hij en dertien andere klasgenoten “bekennen” dat ze niets hebben geleerd van hun universitaire carrière. De video werd duizenden keren bekeken en trok ook de aandacht van de universiteit zelf, die de grap niet kon waarderen en besloot de pas afgestudeerden een boete op te leggen.

De prestigieuze Militaire Universiteit neemt haar cursussen in feite zeer serieus en - hoewel je de ironie in de video kunt begrijpen - beschouwde de scène als een echt gebrek aan respect. Dit gebaar druist namelijk in tegen de ethische code van de instelling. Daarom riep het schoolbestuur de studenten die bij het filmpje betrokken waren bij elkaar en vroeg hen om zich publiekelijk te verontschuldigen en nog een cursus van een maand te volgen om hun werkelijke voorbereiding te beoordelen en om hun de kwalificatie te kunnen afgeven. Iedereen accepteerde, behalve Jonathan, die het oneerlijk vond omdat zijn bedoeling met het maken van de video puur ironisch was.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Jonathans weigering om aan de sanctie te voldoen, was voor de universiteit aanleiding om zijn diploma volledig te annuleren, waardoor hij het beroep van verpleegkundige niet kon uitoefenen. Zo hekelde de man zijn ervaring op sociale media in de hoop dat er recht zou worden gedaan.

Sommigen hebben zich solidair getoond met de man, maar anderen hebben kritiek op hem geuit door de kant van de Universiteit te kiezen en de man als "arrogant" te bestempelen. Wat denk jij ervan?

Advertisement