Ze geeft haar dochter borstvoeding in de bibliotheek, maar wordt verwijderd: de uitbarsting van een moeder (+VIDEO)

Janine image
door Janine

15 December 2022

Ze geeft haar dochter borstvoeding in de bibliotheek, maar wordt verwijderd: de uitbarsting van een moeder (+VIDEO)
Advertisement

Borstvoeding is een absoluut natuurlijke en noodzakelijke praktijk om een ​​sterke en intieme band tussen de moeder en de pasgeborene tot stand te brengen, en om de baby alle noodzakelijke voeding te geven. Hoewel we in het begin proberen thuis te blijven en op alle mogelijke manieren voor de baby te zorgen, is het normaal om het huis te verlaten om boodschappen te doen, te werken, naar een winkel te gaan... kortom, een moeder heeft het recht om te leven ook als ze net is bevallen, nietwaar? Toch is borstvoeding op openbare plaatsen vaak een bron van controverse en debat, omdat sommige mensen er "last" van lijken te hebben. Deze moeder luchtte haar hart in een video op Facebook, nadat ze in de bibliotheek was gevraagd om, terwijl ze borstvoeding gaf, op een meer "verborgen" plek te gaan zitten.

via Facebook / Diane Pico

Advertisement
Facebook / Diane Pico

Facebook / Diane Pico

Diane Pico, een 38-jarige moeder, luchtte haar hart in een video die op haar Facebook-profiel was geplaatst nadat ze was gevraagd zich te verbergen terwijl ze borstvoeding gaf in een bibliotheek in Nice. Diane ging die dag naar de gemeentelijke bibliotheek van haar stad samen met haar 5-jarige dochter en de kleine Adelia, van slechts 10 maanden oud. Op het moment dat het meisje begon te huilen omdat ze niet goed kon slapen, nam Diane haar meteen mee en ging naar een hoek van de bibliotheek om haar borstvoeding te kunnen geven. Hoewel Diane niet dacht dat ze iets verkeerds deed, benaderde een bibliothecaris haar en zei haar haar dochter borstvoeding te gaan geven op een plek die "het meest verborgen was voor de ogen van mensen", met het argument dat activiteiten met betrekking tot de hygiëne en voeding van kinderen verboden waren in het bibliotheekgebouw, zoals vereist door de regelgeving.

Diane was niet blij met het verzoek: "Het is niet normaal dat ik in een gemeentelijke bibliotheek wordt gevraagd om me te verstoppen om borstvoeding te geven. Borstvoeding is een recht. We hebben het recht om borstvoeding te geven op een openbare plaats, er is geen wet die het verbiedt”, betoogde ze in haar video.

Advertisement

A diffuser largement s'il vous plaît ! Aucune loi n'interdit l'allaitement dans un lieu public!!! Pour qu'aucune maman n'ait à devoir se cacher, se mettre de côté où sortir d'un lieu lorsqu'elle allaite!

Pubblicato da Diane Pico su Giovedì 10 novembre 2022

"Net zoals we een moeder niet zouden vragen om weg te gaan om haar kind flesvoeding te geven, zouden we een moeder ook niet moeten vragen om weg te gaan om borstvoeding te geven", vervolgde Diane in de video. De burgemeester van Nice bood meteen zijn excuses aan met het argument dat "deze ongelukkige en onterechte beslissing is genomen op basis van oude en achterhaalde regelgeving".

Het misverstand heeft echter de kwestie opnieuw doen rijzen, wat onderstreept hoezeer de samenleving sommige moeders nog steeds schuldig of ontoereikend laat voelen, alleen maar omdat ze borstvoeding geven op openbare plaatsen. Welke mening heb jij over het onderwerp? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement