Koningin van besparen deelt een van haar methoden: "Ik gebruik mondwater minstens twee keer voordat ik het weggooi"

Janine

17 November 2022

Koningin van besparen deelt een van haar methoden:
Advertisement

De eindjes aan elkaar kunnen knopen zonder dat het thuis aan iets ontbreekt, is niet altijd gemakkelijk. Je moet heel voorzichtig zijn met de uitgaven, om niet te veel te overdrijven en elk dagelijks aspect te kunnen dekken, zonder al te veel offers te brengen. Iedereen heeft zijn eigen methode om iets opzij te zetten en geld te besparen, maar laten we eerlijk zijn, het is niet gemakkelijk.

Om dit te doen, moet je letten op de plaatsen waar je boodschappen doet, de prijzen van de afzonderlijke dingen die je koopt, de aanbiedingen, en toch weet je ondanks alles niet zeker of je ook maar een paar cent kunt besparen. De kunst van het sparen is daarom niet voor iedereen weggelegd maar er zijn mensen die hierin "gespecialiseerd" zijn en zelfs hun gewoontes delen om degenen die het meest in moeilijkheden verkeren te helpen. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, we vertellen je wat meer over haar.

via The Sun

Advertisement

Clare Brooke is 43 jaar oud en woont in Leeds, in Groot-Brittannië. Moeder van twee kinderen van 14 en 10 jaar oud, praat het web over haar om haar spaarmethoden te delen. De vrouw, altijd in de voorhoede van het organiseren van het huishouden en alles wat met het gezin te maken heeft, werd geconfronteerd met de stijging van de prijzen en dit trok haar aandacht. Hoe kun je normaal blijven leven, een kleinigheidje opzij zetten, maar zonder de goede dingen in het leven op te geven?

De vrouw heeft haar antwoorden en haar strategieën gevonden. "Zorgen dat ik niet te veel uitgeef en artikelen met korting koop, is altijd een deel van mijn leven geweest - vertelde ze - Sinds ik klein was, hebben mijn ouders me altijd geleerd om voorzichtig te zijn met uitgaven, om alles te doen, maar tegen gereduceerde prijzen. Ik ben precies en ik vind het prima om zelfs maar 2 cent op dingen te besparen, het belangrijkste is om rond te komen, de rekeningen te betalen en voor mijn kinderen te kopen wat ze nodig hebben".

Van wattenstaafjes tot keukenpapier, tot onderhandelen over de aankoop van groenten en fruit op de markt, Clare lijkt de weg naar het sparen gevonden te hebben. Een van de laatste dingen waarover ze bijvoorbeeld nadacht en besefte dat ze het anders had kunnen doen, is mondwater. "Vroeger kocht ik 2 flessen per maand en gaf ik ongeveer 7 pond uit - bekende ze - nu doe ik ongeveer drie maanden met een fles".

Hoe doet ze dat? Ze "recyclet" wat ze al heeft gebruikt. Precies. Nadat ze haar tanden heeft gepoetst, spoelt ze met mondwater, maar in plaats van het weg te gooien, doet ze het in een speciaal flesje en gebruikt ze het opnieuw, soms tot wel 3 keer. "Het is niet iets dat iedereen waardeert - verklaarde ze - Zelfs mijn man vindt het niet erg orthodox en de vrienden met wie ik erover heb gesproken ook niet, maar het is prima voor mij en de besparingen zijn aanzienlijk". Daarom is ze niet van plan om deze nieuwe gewoonte op te geven en zal ze wat geld opzij blijven zetten door het te gebruiken.

Wat vind je van haar methode: zou je het ook proberen?

Advertisement