Hij brengt de door zijn vriendin gekozen trouwjurk terug naar de winkel om de door zijn moeder gekozen trouwjurk op te halen

Janine image
door Janine

19 November 2022

Hij brengt de door zijn vriendin gekozen trouwjurk terug naar de winkel om de door zijn moeder gekozen trouwjurk op te halen
Advertisement

Je trouwdag is een dag die veel stellen zich voorstellen als "perfect" of, in ieder geval, zoals ze er altijd van hadden gedroomd. Het is nooit gemakkelijk om iets te organiseren dat aan je verwachtingen voldoet, maar de basisvereiste is om de mogelijkheid te hebben om te kiezen. Hoewel het misschien absurd lijkt, worden sommige mensen door hun ouders, schoonouders of vrienden beïnvloed bij het plannen van hun eigen bruiloft. De hoofdpersoon van dit verhaal kreeg bijvoorbeeld te maken met een opdringerige schoonmoeder, gesteund door haar enige zoon, de toekomstige echtgenoot van de jonge vrouw.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De bruid (28 jaar oud) vertelde op Reddit hoe de voorbereidingen voor haar huwelijk een ware nachtmerrie waren geweest, vooral vanwege haar schoonmoeder, de klassieke opdringerige persoon met wie ze tot dan toe een goede relatie had weten te onderhouden. Tijdens de voorbereidingen leek de schoonmoeder het echter nooit eens te zijn met de keuzes van haar schoondochter en bleef ze zich bemoeien met elke beslissing. Het hoogtepunt van het meningsverschil ging over de keuze van de trouwjurk: de vrouw had er een gekozen die perfect bij haar "visioen” paste. Jammer dat het geen visie was die door de bruid werd gedeeld!

"Ze stond erop om samen met mij, mijn moeder en mijn vriendinnen de trouwjurk te kiezen", zei de aanstaande bruid, "ik heb veel geluk gehad dat ik heb gevonden wat ik wilde. Maar zij koos een jurk die ze zo mooi vond waarvan ze zei dat “ze zich de bruid van haar zoon altijd zo gekleed voorstelde". Mijn moeder en vriendinnen vonden dit angstaanjagend. Ik vond de jurk ook een beetje angstaanjagend en het was absoluut niet mijn type jurk. Dus verontschuldigde ik me en bedankte haar voor haar "visioen", maar ik vertelde haar dat ik al een jurk had gekozen die IK me had “voorgesteld” te dragen op mijn bruiloft!" concludeerde de jonge vrouw.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Onnodig te zeggen dat de schoonmoeder de afwijzing van de schoondochter over haar kledingkeuze niet goed opvatte. Maar het was niet zozeer de reactie van de schoonmoeder die negatief verraste, maar die van de toekomstige echtgenoot, die zijn moeder 100% steunde. De jonge vrouw zei dat haar vriend niet blij was met hoe ze zijn moeder had behandeld, waardoor ze werd uitgesloten van het "proces" van het kiezen van de jurk. "Maar welk "proces"?" dacht het meisje, dat haar jurk al had uitgekozen. Na een verhitte discussie leek de zaak beslecht. De volgende dag was de jonge vrouw echter verbijsterd: haar vriend had de trouwjurk van haar keuze teruggebracht naar de winkel en had die zijn moeder had gekozen meegenomen.

"Ik belde hem en hij had geen spijt van wat hij deed en waarom hij het deed. Ik begon tegen hem te schreeuwen. Hij vroeg me te kalmeren en deze jurk echt “een kans” te geven. Ik weigerde naar hem te luisteren, ik schreeuwde naar hem zonder hem de kans te geven om te praten. Hij kwam thuis en we maakten ruzie. Ik ging logeren bij een vriendin van mij en hij bleef maar bellen en stuurde me berichten en schreef dat ik overdreven had gereageerd en dat het ook zijn bruiloft is, dus het was niet leuk dat ik tegen hem schreeuwde. Hij stond erop dat ik deze jurk een kans zou geven. Hij vertelde verder hoe zijn moeder dit "visioen” heeft en alleen goede bedoelingen heeft, en alleen het beste wil voor mij als haar toekomstige schoondochter”, schreef ze op Reddit.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het meisje vroeg Reddit-gebruikers om advies om te begrijpen of zij het was die overdreven had gereageerd, maar geen van hen gaf haar de schuld, integendeel. Sommige gebruikers hebben gesuggereerd dat ze de bruiloft af zou moeten zeggen en afstand moet nemen van haar vriend, "mama's kleine jongen", aangezien zo’n houding na verloop van tijd altijd erger zal worden. Ben jij het hier ook mee eens of zou je de voorstellen van de schoonmoeder een kans hebben gegeven?

Advertisement