Haar vader verbood haar om muzikante te worden: 80 jaar later registreerde ze haar liedjes en won ze een belangrijke prijs

Janine

27 November 2022

Haar vader verbood haar om muzikante te worden: 80 jaar later registreerde ze haar liedjes en won ze een belangrijke prijs
Advertisement

Tegenwoordig hebben de meeste ouders de neiging om hun kinderen aan te moedigen hun dromen na te jagen, zodat ze ze realiseren op een leeftijd waarop ze nog steeds vol energie en bereidheid zijn om de fouten die ze tijdens het proces hebben gemaakt, te corrigeren. Het is bekend dat deze motivatie na verloop van tijd kan afnemen door de obstakels waaraan het leven ons onderwerpt. Maar is het echt zo? Blijkbaar niet.

Een prachtig voorbeeld hiervan is Angela Alvarez, een 95-jarige vrouw die haar droom om muzikant te worden 80 jaar in de wacht moest zetten, totdat haar kleinzoon haar hielp een zeer belangrijke prijs te winnen.

via Today

Advertisement

Angela Alvarez houdt al haar hele leven van muziek, leerde als jong meisje gitaar en piano spelen in haar thuisland Cuba en schreef liedjes vanaf haar 14e. Angela streefde haar droom om op professioneel niveau te zingen en liedjes te schrijven echter niet na omdat haar vader het verbood. Na een paar jaar trouwde Angela, stichtte een gezin en vestigde zich vervolgens in Baton Rouge, Louisiana, VS. De jaren daarop bleef ze spelen voor haar kinderen en later ook voor haar kleinkinderen. Onder hen is ook haar kleinzoon, een componist, Carlos José Alvarez.

“Ze zong al voor ons sinds we kinderen waren. Elke keer dat ze de kans kreeg om een ​​gitaar te pakken, zong ze voor ons", herinnert de 42-jarige Carlos zich. "Op een dag belde ik haar en zei: “Zing de liedjes voor me die je componeert”. Ze kwam met een paar schriften met meer dan 40 liedjes tevoorschijn: ze waren het dagboek van haar leven". Carlos was zo gefascineerd door die muziek dat hij besloot een plaat op te nemen met zijn oma. Hij nodigde haar uit in Los Angeles, waar hij woont, en begon met het opnemen en produceren van haar debuutalbum.

Na het afronden van het project waren Carlos en de muzikanten met wie hij samenwerkte het erover eens dat er een documentaire van Angela's geschiedenis moest worden gemaakt. Ze namen contact op met acteur Andy Garcia, die ermee instemde om aan het project deel te nemen. "Toen ik haar muziek hoorde, was ik ontroerd door haar verhaal", aldus Garcia, die besloot de documentaire "Miss Angela", uitgebracht in 2021, te produceren en te vertellen.

Angela's plaat werd genomineerd voor een Latin Grammy voor Best New Artist, won de prijs tijdens de ceremonie in Las Vegas en realiseerde eindelijk de dromen die haar vader zich al die jaren geleden niet had kunnen voorstellen. In haar toespraak bedankte Angela haar dochter en kleinzoon: "Mijn kleinzoon was degene die me heeft geholpen om te komen waar ik nu ben. Ik wil deze prijs opdragen aan mijn familie, aan God en aan mijn vaderland, Cuba, dat ik nooit zal vergeten".

We voegen ons bij het koor van complimenten dat volgde op de overwinning van de belangrijke prijs en we willen Angela en haar kleinzoon bedanken voor het laten zien dat dromen geen leeftijd kennen en dat het nooit te laat is om ze waar te maken.

Advertisement