Hij vindt een diamanten ring ter waarde van $40.000 op het strand: “Eerst dacht ik dat het een muntstuk was”

Janine

24 November 2022

Hij vindt een diamanten ring ter waarde van $40.000 op het strand: “Eerst dacht ik dat het een muntstuk was”
Advertisement

Een ietwat ongebruikelijke maar zeker voldoening gevende hobby is metaaldetectie, of beter gezegd op zoek gaan naar "schatten" dankzij je vertrouwde apparaat, een metaaldetector. In sommige landen is het vrij gewoon om iemand met een metaaldetector te zien lopen, vooral op het strand, waar de verschillende regels voor deze hobby flexibeler zijn en waar het natuurlijk waarschijnlijker is dat iemand een juweel of iets kostbaars vindt dat door iemand is verloren tijdens het zomerseizoen. De hoofdpersoon van dit verhaal is een gepassioneerde "detectorist" die zijn geluksdag had toen hij een zeer kostbare ring vond.

via Instagram / joedigger2021

Advertisement

Instagram / joedigger2021

De 37-jarige Joseph Cook is een gepassioneerde “goudzoeker” die vaak zijn avonturen op het strand filmt terwijl hij kostbare voorwerpen opgraaft. Zowel op Instagram als TikTok zie je korte filmpjes waar hij iets zoekt en vindt. In tegenstelling tot de vele nepaccounts, die ongelooflijke vondsten laten zien zonder een minimum aan samenhang - wat waarschijnlijk objecten zijn die speciaal onder de grond zijn geplaatst om de video te maken en mensen te laten geloven dat ze de gelukkigen van de dag zijn - vindt Joe af en toe echt iets interessants. Als hij dan een waardevol voorwerp vindt, probeert Joe altijd de eigenaar te traceren om het terug te kunnen geven. En dat deed hij toen hij zijn grootste schat opgroef: een diamanten ring ter waarde van $40.000!

Instagram / joedigger2021

De gelukkige vondst werd gedaan door Joe terwijl hij Hammock Beach in St. Augustine (Florida, VS) aan het afspeuren was met zijn vertrouwde apparaat. In de video hoor je duidelijk de uitroepen van vreugde en oprechte verbazing van de man, die niet geloofde dat hij zo'n object kon vinden! "Ik zweer bij God dat dit de grootste diamant is die ik ooit op het strand heb gevonden", zegt Joe ronduit. Uiteraard belandde de ring meteen tussen de door Joe gevonden voorwerpen, om terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Twee weken na de vondst, kreeg Joe telefoontjes van een nummer dat hij niet herkende; eerst negeerde hij ze, maar toen dacht hij dat zij misschien de eigenaren van de ring waren. Het was in feite een stel uit Jacksonville dat vertelde dat ze een soortgelijke ring hadden verloren; de vrouw van de man was in tranen toen ze hoorde dat Joe bij dat strand een identieke ring had gevonden.

Advertisement

Instagram / joedigger2021

Joe zei dat het teruggeven van de ring het mooiste was wat hij kon doen, en voegde eraan toe: "Ik was niet teleurgesteld dat ik hem moest teruggeven." Joe bleek een eerlijk man te zijn, gezien het feit dat de juwelier bij wie hij de ring had laten taxeren deze op minstens $40.000 had getaxeerd.

Joe voegde eraan toe: "Ik heb een ketting met zo'n vijfentwintig of dertig ringen eraan, die ik terug wil geven aan de eigenaren. Karma werkt altijd goed, elke keer als ik een voorwerp teruggeef, vind ik iets beters, dus ik ben blij dat ik iets terug kan geven”, concludeerde hij.

Wijze woorden!

Advertisement