Rottweiler is verdrietig omdat niemand hem wilde aaien in het park: “Hij snapt niet waarom iedereen hem negeert”

Janine image
door Janine

28 November 2022

Rottweiler is verdrietig omdat niemand hem wilde aaien in het park: “Hij snapt niet waarom iedereen hem negeert”
Advertisement

Honden worden beschouwd als de beste vriend van de mens: lief, volgzaam en trouw, ze zijn echt het beste gezelschap dat een mens zich kan wensen. Toch zijn er nog veel vooroordelen over sommige hondenrassen, zoals Pittbulls en Rottweilers, die als te "agressief" en onbetrouwbaar worden beschouwd. Dit zijn vooroordelen waar verkeerde informatie over wordt gegeven, ook dankzij enkele ongelukkige gevallen waarin deze arme dieren hoofdrolspelers waren. Als de hond goed is afgericht en met liefde wordt behandeld door zijn baasje, zal hij zich nooit keren tegen degenen die hem elke dag te eten geven. In een video op TikTok liet een meisje haar "wanhopige” hond zien, omdat niemand in het park met hem wilde spelen of aaien. De reden? Hij is een gigantische Rottweiler.

via TikTok / nala_the_needy_rottie

Advertisement
TikTok / nala_the_needy_rottie

TikTok / nala_the_needy_rottie

"Hij is vandaag naar het park geweest en niemand wilde hem aaien. Hij snapt niet waarom mensen hem negeren", zegt zijn baasje in een video op TikTok, waar ze zichzelf knuffelend met haar hond laat zien. Helaas is het een wijdverbreide misvatting dat grote honden zoals Rottweilers agressief en onvriendelijk zijn, maar niets is minder waar. Dit wordt ook bevestigd door de video van "nala_the_needy_rott", waar de eigenaresse van de hond op bed ligt terwijl het dier haar letterlijk omhelst, met een droevige en troosteloze uitstraling. Het meisje bevestigt dat de hond verdrietig is omdat niemand hem wilde aaien of met hem wilde spelen terwijl ze in het park waren.

Advertisement
TikTok / nala_the_needy_rottie

TikTok / nala_the_needy_rottie

De video heeft ongeveer 8 miljoen gebruikers bereikt, van wie velen ontroerd waren door de trieste en lieve reactie van de hond. Onder de commentaren lezen we: "Het is omdat hij groot en mooi is, maar hij heeft zijn moeder die van hem houdt. Zelfs mijn vier kinderen begrijpen het niet, maar ik geef ze alle liefde die ik kan geven”, en opnieuw: "Als ik hem zou zien, zou ik hem stevig knuffelen, hij is zo schattig", "Mensen zijn bang voor ze, maar ze zijn zo lief, de mijne zijn ook erg vriendelijk".

Welke relatie heb jij met deze hondenrassen? Heb je vooroordelen of schrikken Rottweilers je af? Vertel ons jouw mening in de reacties!

Advertisement