Ze gaan met z’n 14en uit eten: ze betalen een rekening van ruim 161.000 euro

Janine

24 November 2022

Ze gaan met z’n 14en uit eten: ze betalen een rekening van ruim 161.000 euro
Advertisement

We houden er allemaal van om onszelf te trakteren op een avondje uit in een restaurant, zodat we kunnen ontspannen en ons verwend kunnen voelen. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon om een ​​paar uur buiten de deur door te brengen en misschien in goed gezelschap, het maakt niet uit, wat echt fundamenteel is, is je goed voelen en iets lekkers eten. Tegenwoordig zijn er steeds meer restaurants en elk slaagt erin om aan de voorkeuren van de klanten te voldoen, zowel qua smaak als qua portemonnee. Er zijn in feite min of meer dure eetgelegenheden, en mensen kiezen degene die het beste bij hun behoeften past, waarbij ze misschien altijd voorzichtig zijn om niet te overdrijven met de kosten van slechts een etentje.

Zo dachten de 14 gasten waar we het over willen hebben ongetwijfeld niet. Ze hebben kosten noch moeite gespaard, in de ware zin van het woord.

via Daily Mail

Advertisement

Het hele verhaal speelde zich af in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, waar het gezelschap van 14 mensen, die anoniem bleven, naar een bekend restaurant ging, het Nusr-Et Steakhouse, gerund door chef-kok Salt Bae, wiens echte naam Nusret Gökçe is. Beroemd om zijn in bladgoud gewikkelde steaks, plaatste hij de foto van het bonnetje dat klanten moesten betalen op zijn Instagram-account. De foto toont de som van 615.065 dirham, ongeveer 161.000 euro.

Een verbijsterend bedrag dat meestal in de loterij wordt gewonnen en niet wordt uitgegeven aan een enkel diner in een restaurant, althans niet door iedereen, maar in dit geval was het wel zo. De groep proefde, van wat op de rekening te zien is, verschillende vleesgerechten, waarvan sommige geserveerd in bladgoud, verschillende flessen wijn, waarvan de meest waardevolle ter waarde van 85.000 euro en vergezelde het allemaal met andere kleine gangen en een hoeveelheid aan flessen water. Dit alles voor een bedrag van duizenden euro's.

De chef wilde, misschien omdat het de hoogste rekening was die ooit in zijn restaurant was bereikt, het op sociale netwerken delen, maar zijn fans konden het niet waarderen.

Talrijke commentaren op de post onthullen in feite allesbehalve bewondering en bekritiseren de man zelfs hard omdat hij niet beseft hoe beledigend dat gebaar zou kunnen zijn.

Advertisement

Grup yemekleri ve özel davetler için başkentin en lezzetli adresi. Nusr-Et Steakhouse, Kavaklıdere.

Pubblicato da Nusr-Et Steakhouse su Lunedì 5 agosto 2013

"Dit is allemaal niet normaal - schrijft een gebruiker - Het is een abnormale prijs"; "Deze rekening zien en weten dat je met dat geld een hele stad zou kunnen voeden, maakt me erg verdrietig" - merkt een ander op en nogmaals - "Je hebt zojuist mijn respect verloren. Hoe reken je al dat geld aan voor gewoon eten - vervolgt dit gebruiker - ik weet zeker dat je dat geld niet voor liefdadigheidsdoeleinden zult gebruiken". En zo verder met evenzovele woorden van "verwijt" en droefheid omdat ze er nota van hebben genomen dat dergelijke dingen buiten het bereik van de meerderheid van de bevolking liggen en dat ze bijna uiterlijk vertoon zijn.

Had Chef Salt Bae moeten nadenken voordat hij deze foto plaatste? Heeft hij er echt verkeerd aan gedaan? Wat denk jij ervan?

Advertisement