Stel maakt een selfie nadat ze een vliegtuigongeluk hebben overleefd

Janine

29 November 2022

Stel maakt een selfie nadat ze een vliegtuigongeluk hebben overleefd
Advertisement

Ongelukken en tragedies zijn meer dan nare gebeurtenissen waaruit echter belangrijke lessen kunnen worden getrokken: neem nooit iets als vanzelfsprekend aan. Het leven is kostbaar en het is er maar één, dus moeten we leren het beste uit elk moment te halen om gelukkig te zijn voordat het te laat is. Vliegtuigongelukken zijn bijvoorbeeld de nachtmerrie van elke reiziger en zijn de belangrijkste reden waarom veel mensen oprecht bang zijn om te vliegen. De waarheid is dat er nauwelijks een ontsnapping mogelijk is aan een vliegtuigcrash en als dat wel het geval is, zal het verhaal ongetwijfeld het nieuws halen. En dat is precies het geval met dit verhaal.

via Facebook / A320 Systems

Advertisement

Selfie of the year. Glad they are okay.

Pubblicato da A320 Systems su Venerdì 18 novembre 2022

Op vrijdag 18 november 2022 om 15.30 uur vond een vliegtuigongeluk plaats op de internationale luchthaven Jorge Chávez in Lima, Peru. Terwijl een vliegtuig aan het opstijgen was, botste een brandweerwagen tegen het vliegtuig aan en veroorzaakte de crash. Het lijkt erop dat het het resultaat was van een vreselijke fout tijdens een brandoefening - de oefening omvatte echter op geen enkele manier dat de vrachtwagen de baan opreed. Helaas was de botsing dodelijk voor twee brandweerlieden, Angel Torres en Nicolas Santa Gadea, terwijl de passagiers en bemanning van vlucht LA2213 ongedeerd bleven. Een stel maakte zelfs een selfie nadat ze de crash hadden overleefd, met het beschadigde vliegtuig op de achtergrond: een foto die het web rondging en veel discussie en reflectie opleverde. Enrique Varsi-Rospigliosi, van wie we denken dat hij de man op de foto is, plaatste de afbeelding op zijn Twitter-account, vergezeld van het bijschrift:

"Wanneer het leven je een tweede kans geeft".

Aftermath of the runway incursion 😔

Pubblicato da A320 Systems su Venerdì 18 novembre 2022

Sommigen merkten op dat de selfie ongevoelig was voor de nabestaanden van de slachtoffers, terwijl anderen opmerkten dat het stel er misschien niet eens van op de hoogte was en dat ze gewoon een foto wilden maken om te getuigen van hun persoonlijke vreugde over het leven.

"Dit had een grote ramp kunnen zijn. Iedereen in het vliegtuig had enorm veel geluk", merkte een gebruiker op, terwijl een ander toevoegde: “Het spijt me voor de brandweerlieden die bij dit ongeval zijn omgekomen. Ze zetten elke dag hun leven op het spel om anderen redden." Op dit moment zijn de onderzoeken naar de zaak nog open, om de dynamiek van het ongeval te verifiëren en schuld vast te stellen. We kunnen alleen maar de pijn van de familieleden omarmen en opgelucht ademhalen voor degenen die het hebben overleefd.

Advertisement